Naleśniki wielu z nas kojarzą się przede wszystkim z opcją na śniadanie. Przeważnie też jedzoną na słodko. Warto jednak wiedzieć, że również w wersji słonej pysznie smakują. Zastanawiasz się jak je zrobić? Propozycję ze szpinakiem, serem fetą i orzechami podrzucamy w tym artykule. Podpowiadamy również, że to doskonałe rozwiązanie na obiad! Spróbujesz?
Przeczytaj też: Przepis na jajecznicę z fetą i pomidorami. Koniecznie wypróbuj!
Czego potrzebujesz?
Jak przygotować to danie?
W pierwszej kolejności umyj liście szpinaku. Następnie podsmaż je na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. Pod koniec smażenia dodaj do nich pokruszony ser feta, a później dorzuć przyprawy do smaku. Co dalej? Dalej wsyp do miski mąkę, mleko, szczyptę soli i odrobinę wody gazowanej. Potem wszystko zmiksuj. Z tak uzyskanej masy smaż naleśniki. Gdy placki będą gotowe, połóż na ich środku farsz. W kolejnym kroku zwiń rulony. Na koniec posyp naleśniki orzechami.