Masz już dość klasycznych śniadań? Jeśli właśnie twierdząco pokiwałaś głową, mamy dla ciebie pewną smaczna alternatywę. Chodzi o kokosowy chlebek, który doskonale sprawdzi w formie pierwszego posiłku. Jest to oczywiście opcja dla tych, którzy kochają rozpocząć dzień na słodko. Z czym jeść takie „pieczywo”? Najlepiej smakuje ono z dżemem, owocami lub jogurtem. Łap przepis!
Przeczytaj też: Chlebek z awokado. Wypiek, który zaskakuje słodyczą i delikatnością
Co będzie ci potrzebne?
Jak przygotować chlebek kokosowy?
W pierwszej kolejności uszykuj miskę, do której wsypiesz mąkę, suche drożdże, cukier, cukier waniliowy oraz szczyptę soli. Następnie wymieszaj wszystkie składniki. Później dodaj masło, mleko, wiórki kokosowe oraz miód i zmiksuj całość. Co dalej? Gotową masę przykryj ściereczką i odstaw na około 60 minut. Po upływie tego czasu przełóż ciasto do formy i odstaw do wyrośnięcia na około 30 minut. Potem wstaw je do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Wyjmij je po około 45 minutach.
Smacznego!