Jesień to niezaprzeczalnie dyniowy sezon. I choć większość z nas sięga po to warzywo, by przygotować zupę, warto wiedzieć, że na jego podstawie można też zrobić pyszną sałatkę. Jeśli wiec znudzi ci się krem, już wiesz, jaką masz alternatywę. A przypomnijmy, że produkt ten naprawdę warto regularnie wrzucać do swojego menu, ponieważ zawiera wiele cennych witamin i minerałów. Dzięki niemu wzmocnisz nie tylko swoje zdrowie, lecz także wesprzesz od środka naturalne piękno!
Przeczytaj też: Jak smakuje dyniowa nutella? Zrobisz ją samodzielnie w kilka minut!
Czego potrzebujesz?
Jak przygotować?
Najpierw obierz dynię i pokrój ją na małe kawałki. Potem wrzuć ją na blaszkę pokropioną wcześniej oliwą i dopraw solą oraz pieprzem. Dynię piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 30 minut. Po upływie tego czasu przełóż warzywo na talerz. Do naczynia dołóż też rukolę i pokruszoną fetę. Całość polej płynnym miodem i octem balsamicznym. Sałatkę podawaj z chrupiącą bagietką.