I choć za oknem pojawia się jeszcze słońce, a na drzewach wciąż wiszą liście, pewnym jest, że jesień zagościła się u nas już na dobre. Oznacza to, że lada moment przyjdą zimne i deszczowe dni. Jak się rozgrzać w takim czasie? Sposobów istnieje kilka. Jeśli chcesz wypróbować tego zdrowego (regularne jedzenie marchwi pomoże pielęgnować skórę, a także wspomoże ochronę przed chorobami serca i nowotworowymi) i pożywnego, koniecznie przygotuj sobie zupę z marchwi z dodatkiem kurkumy. Jak ją przyrządzić? Niezwykle prosto!
Przeczytaj też: Przepis na domowe bułeczki z piekarnika. Wychodzą idealnie chrupiące!
Co potrzebujesz?
Jak przygotować danie?
Najpierw ugotuj bulion. W międzyczasie obierz marchewki i zetrzyj je na tarce. Potem pokrój cebulę w kostkę. Co dalej? Dalej wrzuć warzywa na patelnię, dodaj masło i odrobinę wody i całość duś około 10 minut. Po upływie tego czasu zblenduj wszystko i dorzuć do ugotowanego bulionu. Zupę dopraw kurkumą oraz pieprzem i solą. Z czym podawać to danie? Doskonałym pomysłem będą grzanki lub bagietka.