W czasach przed pandemią koronawirusa większość z nas kupowała świeże pieczywo w sklepie albo w ulubionej piekarni. Jednak podczas lockdownu wiele osób zaczęło przygotowywać ten wypiek we własnej kuchni, gdyż z jednej strony wyprawy do sklepu zostały mocno ograniczone, a z drugiej szukaliśmy nowych sposobów spędzania nadmiaru wolnego czasu.
Zobacz również: Bez chleba trudno zacząć dzień. Ten kalafiorowy możesz jeść do woli, zupełnie bezkarnie
Niektórzy tak przyzwyczaili się do własnoręcznego wyrabiania chleba, że kontynuuje tę praktykę do dziś. Jeżeli zaliczasz się do tego grona na pewno wypróbowałaś już większość viralowych przepisów na chlebki różnego rodzaju, m.in. bananowy, z masła orzechowego czy z kalafiora. A czy w twojej kuchni kiedykolwiek gościł chleb z awokado?
Wyświetl ten post na Instagramie
Przepis na chlebek awokado to propozycja od autorów bloga kulinarnego iamfoodblog.com. Ten prosty wypiek przygotujesz z kilku składników, które z pewnością masz już w swoim domu.
Chleb z awokado zaskakuje smakiem – jest nieco słodki, ale nie na tyle, żeby nie pasował do wytrawnych dodatków. Słone produkty na kromce tego wypieku będą tworzyć ciekawy kontrast, natomiast słodkie, takie jak miód, dżem czy syrop klonowy idealnie podkreślą jego smak. Jak przygotować chlebek awokado?
Składniki:
Sposób przygotowania:
Wyświetl ten post na Instagramie
I gotowe. Wypróbujesz ten przepis na chleb z awokado?
Zobacz również: Cloud bread, czyli bajeczny chlebek jak chmurka. Niebo w gębie!