Słyszałaś kiedyś o ciasteczkach twarogowych? Jeśli nie, koniecznie musisz je wypróbować. Gdzie je dostać? Cóż, słodkości te najlepiej przygotować samodzielnie. Przepis jest banalnie prosty.
Przeczytaj też: Z czym jeść croissanty? Cztery smakowite propozycje
Co potrzebujesz?
Jak je przygotować?
Najpierw wymieszaj twaróg wraz masłem, mąką i jajkiem. Następnie zagnieć całość i powstałą kulę owiń folią spożywczą. Tak przygotowane ciasto schowaj na kilka godzin do lodówki. Co dalej? Gdy będzie ono już równomiernie zimne, rozwałkuj je na placek. Potem wytnij z niego ciasteczka (pomocny okaże się kieliszek lub foremka). Później każde z ciasteczek posmaruj z jednej strony białkiem lub mlekiem i obtocz w cukrze.
Tak przygotowane ciastka piecz przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po wyciągnięciu z pieca, odstaw je do wystygnięcia.
Smacznego!