Zdaniem miłośników tego czekoladowo-orzechowego kremu Nutella to produkt bliski perfekcji. W dodatku idealnie pasuje do mnóstwa potraw - można dodać go do naleśników, gofrów, lodów, posmarować nim kromkę chleba, a nawet jeść łyżeczką prosto ze słoika. Jest pyszny w każdym wydaniu.
Zobacz również: Nutella o smaku białej czekolady. Na ten widok Internet wpadł w zbiorową histerię
Niestety prędzej czy później nadchodzi ten przykry moment, w którym słoiczek z Nutellą jest prawie pusty, a na dnie i ściankach zostają tylko smutne resztki kremu. Jeśli na ten widok do tej pory wyrzucaliście pojemnik do śmieci, teraz z pewnością przestaniecie. Z pozostałości Nutelli przygotujecie pyszną czekoladę na gorąco o orzechowym posmaku.
Wyświetl ten post na Instagramie
Ten genialny trik pojawił się na YouTubie, na kanale o nazwie Taste This Now. Wystarczy tylko parę składników, aby wyczarować z resztek po Nutelli aromatyczny i rozgrzewający napój, idealny na chłodną jesień i mroźną zimę.
Składniki:
Sposób przygotowania:
I gotowe! Im więcej Nutelli zostanie na dnie i ściankach słoiczka, tym bogatszy będzie smak napoju.
Wypróbujecie ten kulinarny trik?
Zobacz również: Oto sposób na właściwe jedzenie Nutelli. Wszyscy robimy to źle