Syrniki. Przepis na cudownie chrupiące placuszki z twarogu

To danie kuchni rosyjskiej, ukraińskiej i białoruskiej na stałe zagości w Twoim menu. Pychota!
Syrniki. Przepis na cudownie chrupiące placuszki z twarogu
Fot. Pinterest.com (https://pl.pinterest.com/pin/321092648438985738/ & https://pl.pinterest.com/pin/259027416045473855/)
03.10.2021

Uwielbiasz dania, które wystarczy przygotować pierwszy raz, aby na stałe weszły do naszego menu? Syrniki zaliczają się do takich przepisów. Twarogowe placuszki kuchni rosyjskiej, ukraińskiej i białoruskiej są niezwykle łatwe w przygotowaniu, a ich smak dosłownie uzależnia. Doskonale nadają się na sycące śniadanie lub deser w ciągu dnia.

Wypróbuj koniecznie!

Polecamy także: Superszybkie placuszki z serka wiejskiego. Znamy doskonały przepis!

Syrniki. Jak zrobić placuszki twarogowe?

Składniki:
250 g twarogu półtłustego
10 dużych łyżek kaszy manny
1 jajko
szczypta cukru
aromat waniliowy (opcjonalnie)
5 g oleju kokosowego do smażenia

Przygotowanie:

Wymieszaj w misce twaróg, kaszę, jajko, cukier, aromat.
Dłonie zwilż wodą i uformuj małe kulki, a następnie zgnieć je na płaskie placuszki. Z tej ilości powinnaś otrzymać około 8-10 sztuk.
Smaż na oleju kokosowym na małym ogniu po około 5 minut z każdej strony.

Placuszki można podawać z jogurtem naturalnym, miodem, konfiturą, masłem orzechowym lub świeżymi owocami.

Smacznego!

Polecamy także: Cytrynowe BATONIKI na deser - LECIUTKIE jak mgiełka!

 

Polecane wideo

Mówią o niej „najseksowniejsza kasjerka na świecie”. Jej uroda zwala klientów supermarketu z nóg
Mówią o niej „najseksowniejsza kasjerka na świecie”. Jej uroda zwala klientów supermarketu z nóg - zdjęcie 1
Komentarze
Ocena: 5 / 5

Polecane dla Ciebie