Tropikalny podwieczorek z kokosem

Nowe wcielenie naleśników. Tym razem przepis w stylu bezludnej wyspy.
Tropikalny podwieczorek z kokosem
14.07.2008

Kokosowe naleśniki to coś dla wielbicielek egzotycznych smaków i rozkoszy podniebienia. To proste danie możesz potraktować zarówno jako obiad, deser czy też oryginalne drugie śniadanie dla swojego dziecka. Przygotujesz je błyskawicznie, a zasmakuje każdemu, kto lubi kokosowy aromat.

Składniki:

Do ciasta: półtorej szklanki mąki, dwa jajka, szklanka mleka, sól, olej.

Do nadzienia: półtorej szklanki wiórków kokosowych, pół szklanki brązowego cukru, łyżeczka kardamonu.

Jak to zrobić?

Cukier rozpuść w 1/8 szklanki wody. Miksturę wlej do rondelka i zagotuj. Dosyp wiórki kokosowe i przypraw kardamonem. Gotuj na małym ogniu przez kwadrans. Podczas gdy nadzienie będzie stygło, zajmij się przygotowaniem ciasta. Wszystkie składniki, poza olejem, przełóż do miski i zmiksuj. Rozgrzej olej na patelni i smaż cieniutkie naleśniki. Jeszcze gorące smaruj nadzieniem i zwijaj w ruloniki albo składaj na cztery.

Polecane wideo

Komentarze (9)

Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 19.07.2008 08:45
co to jest ten kardamon
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 16.07.2008 02:06
trzeba wypróbować :)
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 14.07.2008 22:53
Brzmi smakowicie :) 3eba spróbować:)
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 14.07.2008 15:43
Mniam ;-0
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 14.07.2008 13:56
Przepis pychota.
odpowiedz

Polecane dla Ciebie