Przepis na domowe lody Ekipy z czterech składników. Smakują jak od Friza!

Deser w wersji FIT, po który ustawiają się kolejki.
Przepis na domowe lody Ekipy z czterech składników. Smakują jak od Friza!
fot. Instagram (instagram.com/natalia_lichwala, instagram.com/__signorina_karolina__)
16.06.2021

Niektórym ciężko jest zrozumieć fenomen Ekipy Friza, w której skład wchodzą polscy youtuberzy i influencerzy, a ich teledyski w błyskawicznym tempie osiągają po kilkadziesiąt milionów wyświetleń. 

Ostatnio Friz, czyli Karol Wiśniewski, właściciel słynnej willi pod Krakowem, wypuścił na rynek we współpracy z firmą Koral edycję lodów z logiem Ekipy, co wywołało istne szaleństwo w sklepach.

Zobacz również: Przepis na lody popcornowe z malinami. Mniam! ♥

Sławna paczka posiada już własną markę EKIPATONOSI oferującą ubrania, gadżety, a nawet akcesoria dla najmłodszych. Jednak odbiór ich najnowszego produktu przerósł chyba najśmielsze oczekiwania. Na internetowych aukcjach pojawiły się nawet... papierki po lodach w zawrotnych cenach.

Dyrektor firmy Koral przyznał, że lody Ekipy sprzedają się nawet 300 procent lepiej niż jakiekolwiek inne nowości na przestrzeni czterdziestoletniej historii tej firmy, jak podaje businessinsider.com.pl.

Przepis na domowe lody Ekipy

Chociaż linia produkcyjna podjęła się wytwarzania aż miliona lodów na dobę, to i tak momentalnie znikały z lodówek. Aby nie ustawiać się po nie w długich kolejkach, możesz spróbować samodzielnie odtworzyć ten smak i to w o wiele zdrowszej wersji.

Autorka profilu 𝓝𝓪𝓽𝓪𝓵𝓲𝓪 𝓛𝓲𝓬𝓱𝔀𝓪𝓵𝓪 podzieliła się swoim przepisem na domowe lody Ekipy w wydaniu FIT na Instagramie. Potrzebujesz do tego jedynie czterech składników! Jakich?

Składniki:

  • 250 g truskawek mrożonych,
  • 150 ml wody (+ słodzik dodatkowo),
  • 10 g oleju kokosowego,
  • 9 g oranżady musującej w proszku.

Jak zrobić lody Ekipy samemu?

Z racji tego, że właśnie rozpoczął się prawdziwy sezon na truskawki, możesz wypróbować ten przepis ze świeżymi owocami. 

  1. Truskawki blendujemy z wodą na gładką masę.
  2. Następnie przelewamy do pojemniczka, wygładzamy i kładziemy do zamrażarki na 1-1,5 h.
  3. Rozpuszczamy olej kokosowy i gdy ostygnie, mieszamy z oranżadą.
  4. Taką polewą polewamy lody.
  5. Całość wkładamy na 15-20 minut do zamrażarki.

I gotowe!

W komentarzach czytamy, że olej kokosowy można zastąpić np. białą czekoladą.

Poniżej całe nagranie.

 
 
 
 
 
Wyświetl ten post na Instagramie.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Post udostępniony przez 𝓝𝓪𝓽𝓪𝓵𝓲𝓪 𝓛𝓲𝓬𝓱𝔀𝓪𝓵𝓪 (@natalia_lichwala)

Smacznego :)

Zobacz również: Lody bananowe robią furorę na TikToku. Pokochacie ten banalnie prosty przepis

Polecane wideo

Metamorfoza WERSOW. Jak kiedyś wyglądała najpopularniejsza influencerka w Polsce?
Metamorfoza WERSOW. Jak kiedyś wyglądała najpopularniejsza influencerka w Polsce? - zdjęcie 1
Komentarze (2)
Ocena: 5 / 5
Nutella (Ocena: 5) 16.06.2021 15:42
Nie rozumiem fenomenu tych lodów. Ludzie, którzy się tak nimi "jarają" chyba nigdy nie jedli dobrych lodów
zobacz odpowiedzi (1)

Polecane dla Ciebie