Okazuje się, że warzywa coraz lepiej sprawdzają się również w słodkich wypiekach. Niedawno publikowaliśmy pomysł na domowy chlebek z cukinii, a dzisiaj proponujemy łatwy przepis na aromatyczne brownie z tego samego warzywa, w wersji fit prosto od Anny Lewandowskiej.
Zobacz również: Masz dosyć bananowego chlebka? Poznaj zdrowy przepis na domowy chleb z cukinii
Na pewno smakowałaś już deserów z użyciem czerwonej fasoli, marchewki albo szpinaku, ale czy próbowałaś wykorzystać do tego zieloną cukinię?
Bogata w żelazo, potas oraz magnez wspomaga nasze trawienie, a przy okazji redukuje stres, wzmacnia układ odpornościowy i działa niczym naturalny detoks. Wiedziałaś o tym?
Na blogu healthy plan by Ann trenerka umieściła prosty przepis dla zabieganych na mocno czekoladowe ciasto, ale z użyciem sezonowego, zdrowego warzywa.
Wodnista cukinia oprócz swoich cennych właściwości dodatkowo nawilży wypiek, choć praktycznie nie poczujemy jej smaku.
Finalnie otrzymamy deser, który zaskoczy naszych gości, a przy okazji zastąpi nam słodkie przekąski.
Czego będziesz potrzebować?
Składniki:
Pamiętaj, aby na początku namoczyć daktyle przez godzinę w gorącej wodzie.
Gotowe!
Gwarantuję, że skradnie ono Wasze żołądki, a jak to się mówi – przez żołądek do serca 🙂
- zapewnia Ania.
Zobacz również: Red velvet brownie: Wyjątkowe ciasto, które podbiło Instagram!