Szukałyśmy smacznej inspiracji na łatwą kolację i trafiłyśmy na świetny przepis. Bo ziemniaczano-serowe paluszki z koperkiem brzmią pysznie, prawda? I tak też smakują!
Ich wykonanie jest banalnie proste i nie wymaga skomplikowanych składników. Mamy przeczucie, że ta potrawa na stałe zagości w twoim menu!
Polecamy także: Tosty z czekoladkami Kinder. Ten prosty przepis z TikToka stanie się Twoją nową obsesją
Składniki:
150 g gotowanych ziemniaków
150 g sera białego
1 jajko
3 łyżki mąki
sól
pieprz
suszony koperek
bułka tarta do panierowania
tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
Wymieszaj ze sobą ziemniaki, ser, jajko, mąkę, przyprawy. Ugnieć wszystko dłońmi lub widelcem.
Uformuj szerokie i krótkie paluszki.
Obtocz w bułce tartej i smaż na złocisty kolor.
Podawaj z lekką sałatką lub po prostu z keczupem. Smacznego!
Wskazówka: Opcjonalnie zamiast sera białego możesz użyć koziego, a do smaku dodać chilli.
Źródło: gotowanie-jest-latwe.blogspot.com