Chrupiąca BRUSCHETTA z rukolą i jajkiem. Bon appétit!

Na sam widok aż cieknie ślinka!
Chrupiąca BRUSCHETTA z rukolą i jajkiem. Bon appétit!
Fot. Pinterest (https://pl.pinterest.com/pin/460282024412977138/ & https://pl.pinterest.com/pin/457608012135353531/)
13.11.2020

Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia, ponieważ daje nam energię na kilka porannych godzin. Robienie zwykłej jajecznicy lub kanapek bez wyrazu może się jednak szybko znudzić, dlatego warto te dwie potrawy scalić w jedno smakowite i pożywne danie.

Bon appétit!

Chrupiąca bruschetta z jajkiem

Składniki (na 1 porcję):

2 kromki chleba, odrobina masła, garść rukoli, 1 jajko, garść startego żółtego sera, szczypiorek, sól, pieprz, oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Wlej na patelnię kilka kropli oliwy i podsmaż rukolę. Po chwili dodaj całe jajko i żółty ser. Nie zdejmuj patelni z ognia. Odczekaj kilka minut, aż ser się rozpuści, a jajko zetnie. W tym czasie posmaruj chleb masłem i podgrzej go z obu stron na oddzielnej patelni, aż stanie się chrupiący.

Wyjmij na talerz podsmażone kromki, na nich ułóż farsz z rukoli i jajka. Posyp wszystko szczypiorkiem i przyprawami. Gotowe!

Wskazówka: Jeśli masz rano więcej czasu, do farszu możesz również dodać pokrojoną paprykę, pieczarki lub pomidory.

źródło: thekitchn.com

Polecane wideo

Hip dips. Wszystkie dziewczyny chcą mieć właśnie takie biodra
Hip dips. Wszystkie dziewczyny chcą mieć właśnie takie biodra - zdjęcie 1
Komentarze (1)
Ocena: 5 / 5
gość (Ocena: 5) 13.11.2020 10:23
ja najbardziej lubię bruschette z pomidorkami i czosnkiem. mmmm
odpowiedz

Polecane dla Ciebie