Dynia to bogate źródło wapnia, fosforu, magnezu, potasu i cynku. Co więcej, dynia jest warzywem niskokalorycznym, więc można bezpiecznie jeść ją na diecie odchudzającej. Jej nieocenione pestki wzmacniają odporność jesienią! Wiedziałaś, że można użyć jej również jako dodatek do włoskich kopytek?
Zobacz również: Placuszki z dyni. Rozgrzewające i bezglutenowe śniadanie na jesienne poranki
Dowiedz się, jak przygotować rozgrzewający posiłek, którym z pewnością zaskoczysz swoich przyjaciół. Oto prosty przepis na dyniowe gnocchi z serem feta. Mniam!
Gnocchi w sosie dyniowym, z dodatkiem sera feta. Było tak dobre, że podjadałam w trakcie 🙈 Jadłam je po raz pierwszy, rozumiem, że to takie włoski odpowiednik polskich kopytek 🙃
- napisała na swoim profilu Fit Przepisy od Baletnicy Svetlana Owsiankina, tancerka Opery Narodowej.
Wyszło naprawdę przepysznie. Jakie produkty będą Ci potrzebne?
Składniki:
Smacznego! :)
Zobacz również: Jesienny krem z dyni w wersji fit. Przepis od Ewy Chodakowskiej