Osoby, które pamiętają sportowe sukcesy Adama Małysza, doskonale wiedzą, że jego słynnym przysmakiem była kanapka z bananem. Sycąca i dostarczająca energii przekąska być może dla niektórych może brzmieć egzotycznie, ale uwierzcie nam na słowo – banan i pieczywo to naprawdę rewelacyjne połączenie!
Zachęcamy was, abyście dzisiaj skusiły się na właśnie takie śniadanko. Nie pożałujecie!
Chrupiące brązowe pieczywo posmaruj masłem orzechowym, a na wierzch rozłóż pokrojonego w plasterki banana. Zamiast brązowego pieczywa możesz też użyć tostów.
Nie masz w domu masła orzechowego? Nie szkodzi, miód też świetnie się tutaj sprawdzi. Z miodem i z bananem na pieczywie doskonale skomponuje się również podprażony na patelni sezam.
A gdyby tak pieczywo najpierw posmarować twarożkiem? Ten pomysł również jest trafiony – wtedy na serek połóż pokrojonego banana, a wierzch kanapki oblej miodem.
Mniam!
Polecamy także: Pyszna wakacyjna przekąska: domowe gofry z owocami