Na kwarantannie najbardziej ucierpieli miłośnicy kawy na mieście. Jednym z najmodniejszych pod tym względem lokali jest amerykański Starbucks. Znana sieciówka oferuje klientom wachlarz możliwości jeżeli chodzi o kawę - może to być smakowe latte, kawa z czekoladą, napoje na zimno, na bazie herbaty, a nawet esencja zblendowana z lodem na zimno, którą pije się ze słomki. Ta ostatnia latem robi szczególną furorę. W gorące dni naprawdę ciężko przejść obok obojętnie...
Zobacz również: Nie tylko whipped coffee. Pyszne wariacje na temat tej kawy z TikToka podbijają Internet
Frappuccino polega na zmieszaniu ze sobą składników z lodem i zblendowaniu ich, przez co kawa jest niezwykle smaczna, słodka i puszysta. Taki napój pije się ze słomki i dumnie paraduje z nim na ulicy. Kawa Starbucksa stała się niemal elementem stylizacji na niektórych zdjęciach. Jeżeli nie możesz jeszcze spotkać się ze znajomymi na mieście, to doskonała okazja do tego, aby stworzyć ją w domu.
Oto przepis niezbędny do tego, aby poprawić sobie poranek na home office. Domowe Frappuccino wcale nie ustępuje smakiem odpowiednikowi z kawiarni i co więcej, możesz kontrolować poziom wrzucanego cukru. Frappuccino Mocha to chyba jego najbogatsza wersja z całego menu (i najdroższa!), a Ty możesz przygotować je w domu dużo, dużo taniej.
Odmiana Mocha wyróżnia się tym, że dużą rolę w napoju odgrywa czekolada, a raczej sos czekoladowy. To nadaje kawie wyśmienity smak i smakuje jak wyborny deser.
Gotowe. Jeśli lubisz orzechy, możesz je pokruszyć i obsypać nimi bitą śmietaną. Sos czekoladowy możesz dowolnie wymienić na np. karmelowy albo na ulubiony likier.
Smacznego!
Zobacz również: Jak zrobić doskonałe cappuccino? Ostatni element ma duże znaczenie