Chleb to jeden z tych produktów spożywczych, bez którego wiele osób nie jest w stanie wyobrazić sobie życia. Trudno wymyślić inny zamiennik jako bazę do kanapek na śniadanie czy drugie śniadanie w pracy albo w szkole. Dla wielu z nas to jeden z tych produktów, który zawsze musi być w kuchni.
Zobacz również: Chleb z masła orzechowego, który rozpływa się w ustach. Przepis sprzed 90 lat bije rekordy popularności
Jednak równie wiele osób nie może pozwolić sobie na codziennie spożywanie chleba, zwłaszcza takiego, który zaliczamy do pieczywa białego. Dotyczy to zwłaszcza osób, które cierpią na nietolerancję glutenu. Inni celowo rezygnują z jakiegokolwiek pieczywa z obawy przed tym, że przytyją od codziennego zajadania się świeżymi bułeczkami i chrupiącymi kromkami chleba.
A co w sytuacji, gdy próbujemy wystrzegać się tradycyjnego pieczywa, ale wciąż mamy nieodpartą ochotę na pyszną kanapkę albo dwie? W tym miejscu pojawia się on, ratunek dla wszystkich, którzy musieli podjąć trudną decyzję o pozbyciu się białego pieczywa ze swojego życia - chleb z kalafiora. Całkowicie bez glutenu, a do tego wyjątkowo lekki i przyjazny wszystkim tym, którzy dbają o linię. Jak przygotować chleb z kalafiora, aby zawsze być w stanie cieszyć się pysznymi kanapkami bez wyrzutów sumienia i złego samopoczucia?
Wyświetl ten post na Instagramie.
Składniki:
Wyświetl ten post na Instagramie.
Sposób przygotowania:
I gotowe! Wypróbujecie taki przepis na chleb z kalafiora?
Zobacz również: Pizza z kalafiora. Rewelacyjne fit danie, od którego nie przytyjesz