W dobie przymusowej kwarantanny domowej spowodowanej pandemią koronawirusa okazuje się, że wiele z nas chętnie eksperymentuje w kuchni. Wreszcie mamy czas wypróbować różne przepisy, a także szukamy pomysłowych zamienników jeśli nie jesteśmy w stanie znaleźć w sklepach tradycyjnych składników interesujących nas potraw. Efekty takiego gotowania i pieczenia bywają naprawdę zaskakujące.
Zobacz również: Najpiękniejsze ciasto na świecie. Zrobisz je w domu i to z zaledwie 5 składników
W czasach pandemii wielką popularnością cieszy się zwłaszcza pieczenie domowego chleba. Już tysiące osób przekonało się o tym, jakie to proste (i smaczne!), a wręcz przekonuje, że nawet gdy wszystko wróci do normy, w dalszym ciągu będą przygotowywać chleb we własnych kuchniach.
Równie wielką popularnością cieszą się wszelkie przepisy na wypieki “chlebopodobne”, m.in. chlebek bananowy. Teraz jednak jeszcze większą furorę robi chleb z masła orzechowego. Co ciekawe, nie jest to żadna nowość, ponieważ ten przepis po raz pierwszy został opublikowany jeszcze w 1932 roku, czyli prawie 90 lat temu w jednej z kanadyjskich książek kucharskich. Jeżeli macie ochotę na taki nietypowy wypiek, koniecznie wypróbujcie poniższy przepis. Chleb z masła orzechowego jest banalnie prosty w przygotowaniu, pachnący i puszysty, a do tego wszystkiego dosłownie rozpływa się w ustach.
Wyświetl ten post na Instagramie.
Składniki
Sposób przygotowania
Wypróbujecie ten przepis na chleb z masła orzechowego?
Zobacz również: 11 produktów spożywczych, dzięki którym szybko wypiękniejesz