Wybierając to co zjesz na obiad kierujesz się przede wszystkim łatwością przygotowania, a dopiero następnie smakiem, czyż nie? Dlatego dzisiaj przygotowałyśmy połączenie tych dwóch opcji i w dodatku w wersji bezmięsnej.
Składniki:
Mała cukinia - 150g
Poszatkowana cebula szalotka - 20g
2 ząbki czosnku - 10g
4 łyżki świeżej, poszatkowanej bazylii - 10g
10 pomidorków koktajlowych - 70g
Makaron pełnoziarnisty - 80g
Łyżka oleju rzepakowego - 10g
Łyżka parmezanu lub sera Grana Padano - 10g
Sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Makaron ugotuj al'dente. Cukinię pokrój w plasterki, natrzyj czosnkiem i zgrilluj na patelni. Dodaj olej rzepakowy, pokrojone pomidorki koktajlowe i cebulę. Całość przypraw. Wyłóż makaron, dodaj cukinię, posyp parmezanem i świeżą bazylią.
Smacznego!
Wypróbuj również: Przepis na afrykańską pomidorówkę z fistaszkami.