Nie od dziś wiadomo, że owoce morza to afrodyzjak. Jeśli zatem masz ochotę przygotować dla swojej drugiej połówki romantyczną kolację, skorzystaj z prostego przepisu na krewetki z makaronem i szpinakiem. Palce lizać!
Składniki:
250 g krewetek
200 g makaronu
szpinak baby
10 pomidorków koktajlowych
100 ml śmietanki 30%
odrobina białego wina do smaku
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
2. Dopraw krewetki ulubionymi przyprawami, usuń ogonki. Cebulę i czosnek pokrój w kostkę. Pomidorki i szpinak opłucz wodą.
3. Na patelni podsmaż cebulę z czosnkiem, a następnie dorzuć do nich krewetki. Smaż około minutę z każdej strony. Dolej odrobinę wina. Poczekaj, aż odparuje.
4. Dorzuć pomidorki kotajlowe i szpinak. Kiedy ten zmiękni, dolej śmietankę i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
5. Na sam koniec do farszu dorzuć ugotowany, odcedzony makaron. Wymieszaj wszystkie składniki i gotowe!
Smacznego!
Polecamy także: Przepis na afrykańską pomidorówkę z fistaszkami. Pycha!