Przepis na afrykańską pomidorówkę z fistaszkami. Pycha!

Zupełnie nowy pomysł zamiast zwykłej zupy pomidorowej. Prosto z Afryki, z mnóstwem smaku!
Przepis na afrykańską pomidorówkę z fistaszkami. Pycha!
Fot. Unsplash
02.03.2020

Masz ochotę nieco poeksperymentować w kuchni? W takim razie mamy dla Ciebie dzisiaj wyjątkowy przepis na zupę pomidorową... w afrykańskim stylu. Zaintrygowana? W takim razie oto receptura!

Potrzebujesz: 1 łyżkę oleju z orzechów arachidowych, 1 ząbek czosnku, 2 puszki pomidorów krojonych, 180 g przecieru pomidorowego, 1/2 szklanki kremowego masła orzechowego, 4 szklanki wywaru drobiowego, 1 łyżka octu balsamicznego, 1/4 łyżeczki pieprzu Cayenne, 2 łyżeczki soli, 1 szklanka ryżu, 6 dymek posiekanych, 1/4 szklanki solonych fistaszków posiekanych

Polecamy także: Hummus z pieczonego kalafiora - pyszny przepis na lekką kolację!

Jak zrobić afrykańską zupę pomidorową?

Przygotowanie rok po kroku:

1. Na średniej wielkości patelni rozgrzej olej. Podsmaż czosnek.

2. Dodaj pomidory, przecier, masło orzechowe, wywar, ocet, pieprz i jedną łyżeczkę soli. Zagotuj.

3. Dodaj ryż. Zmniejsz ogień i gotuj ok. 15-20 minut.

4. Podawaj z orzeszkami i dymkami.

Słodkie ciacha na Tłusty Czwartek. Smacznego!
Słodkie ciacha na Tłusty Czwartek. Smacznego! - zdjęcie 1

Polecane wideo

Komentarze (1)

Ocena: 5 / 5
Mary Jane (Ocena: 5) 02.03.2020 18:09
Mniam! Zrobię taką 🤩🤩 dzięki Papilocie🙂
odpowiedz

Polecane dla Ciebie