Przepis na JAJKA zapiekane z WARZYWAMI (Śniadanie w sam raz na piątek!)

Sprawdzony składnik w nieco innej odsłonie.
Przepis na JAJKA zapiekane z WARZYWAMI (Śniadanie w sam raz na piątek!)
Fot. Unsplash
28.02.2020

Jajecznica, jajka na twardo, na miękko, jajka sadzone – na pewno jadłaś je wielokrotnie. Raz na jakiś czas warto jednak ten sprawdzony temat nieco urozmaicić. Dobrym pomysłem będzie zapieczenie jajek w kokilkach razem z ulubionymi warzywami. Niby to samo, a jednak smakuje zupełnie inaczej!

Jajka zapiekane z warzywami

Składniki (na 1 porcję):

2 jajka, 2 łyżki mleka, 2 plasterki szynki, pół pomidora (lub kawałek papryki), masło, sól, pieprz, opcjonalnie szczypiorek

Przygotowanie:

1.Posmaruj kokilkę masłem, wrzuć do środka pokrojony w kostkę pomidor oraz rozdrobnione plastry szynki.

2.Wbij do środka jajka. Wszystko zalej 2 łyżkami mleka. Przypraw danie do smaku.

3.Piecz jajka przez kwadrans w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Po wyjęciu posyp je szczypiorkiem.

Smacznego!

Zobacz także: Hummus z pieczonego kalafiora - pyszny przepis na lekką kolację!

Słodkie ciacha na Tłusty Czwartek. Smacznego!
Słodkie ciacha na Tłusty Czwartek. Smacznego! - zdjęcie 1

Polecane wideo

Komentarze

Ocena: 5 / 5

Polecane dla Ciebie