Przekąska, której trudno się oprzeć. Przepis na chrupiące KRĄŻKI CEBULOWE

Krążki cebulowe to przekąska, która uzależnia! Jak ją zrobić w domowej kuchni? Sprawdź nasz przepis!
Przekąska, której trudno się oprzeć. Przepis na chrupiące KRĄŻKI CEBULOWE
Fot. Pinterest.com (https://pl.pinterest.com/pin/148055906488188049/) & Unsplash
15.02.2020

Czasem zdarzają się takie dni, kiedy mamy ochotę zjeść przekąskę, która niekoniecznie jest fit. U ciebie właśnie nadszedł ten moment? W takim razie nasz dzisiejszy przepis powinien przypaść ci do gustu! Smażone w głębokim oleju krążki cebulowechrupkie z zewnątrz i wyjątkowo aromatyczne w środku Przyznaj, że trudno się oprzeć!

Polecamy także: Carpaccio z cukinii z fetą i orzeszkami pini to najlepsze, co możesz zjeść

Jak zrobić krążki cebulowe: przepis

Składniki:

1 duża cebula, 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej, 1 łyżeczka soli, 1 jajko, szklanka mleka, 3/4 szklanki bułki tartej, olej

Przygotowanie:

Pokrój cebulę w plastry o grubości 0,5 cm, porozdzielaj je na krążki i odłóż na kilka minut na talerz. Następnie wymieszaj w misce mąkę z solą oraz proszkiem do pieczenia i obtocz w takiej panierce krążki cebuli. Ponownie odłóż je na talerz.

Do naczynka (w którym znajduje się już reszta mąki z solą i proszkiem) dolej mleko, wbij jajko i wszystko razem wymieszaj. Potem maczaj krążki w cieście, a następnie w bułce tartej, wysypanej na oddzielny talerzyk.

Smaż pierścienie cebuli w głębokim oleju przez 2-3 minuty, aż nabiorą złotego koloru. Wyjmuj je na papierowy ręcznik, aby obeschły. Na końcu dopraw solą do smaku.

źródło: southernfood.about.com

Polecane wideo

Była blogerką fitness, dziś cieszy się z dodatkowych kilogramów. Namawia kobiety do ignorowania „kultury diety”
Była blogerką fitness, dziś cieszy się z dodatkowych kilogramów. Namawia kobiety do ignorowania „kultury diety” - zdjęcie 1
Komentarze (1)
Ocena: 5 / 5
gość (Ocena: 5) 15.02.2020 10:55
Uwielbiam
odpowiedz

Polecane dla Ciebie