Przepis Anny Lewandowskiej na barszcz z bezglutenowymi kluseczkami. „Moja córcia uwielbia”

Oto zdrowa wersja świątecznego barszczu.
Przepis Anny Lewandowskiej na barszcz z bezglutenowymi kluseczkami. „Moja córcia uwielbia”
Fot. Instagram.com (https://www.instagram.com/annalewandowskahpba/)
22.12.2018

Wszyscy fani Ani Lewandowskiej dobrze wiedzą, że trenerka przywiązuje ogromną wagę do zdrowego jedzenia. Żona naszego najlepszego piłkarza stworzyła nawet swoją własną linię produktów, które sprzedaje za pośrednictwem strony internetowej oraz sklepów stacjonarnych. Wśród nich batony, chipsy, masła, zupy, czy puddingi – wszystkie oczywiście w wersji fit i light.

Zobacz także: „Anka robi się na Anastazję z Greya”. Wam też Lewandowska przypomina Dakotę Johnson?

Choć trenerka nikomu nie narzuca swojej filozofii żywienia, od czasu do czasu na Instagramie lub blogu zamieszcza zdrowe przepisy na dobrze nam wszystkim znane dania. Z okazji zbliżających się Świąt przypomniała m.in. swój przepis na barszcz czerwony, który w tym roku poleciła z nowym, bezglutenowym dodatkiem w postaci kluseczków.

„Moja córcia uwielbia” – napisała na swoim profilu i chyba nie trzeba tutaj lepszej rekomendacji dla tego dania. Jak zatem zrobić czerwony barszcz w zdrowej wersji?

Najpierw przygotuj dwa wywary:

Wywar z buraków: Składniki na wywar z buraków gotuję około 10 minut i odstawiam na około godzinę.

Wywar jarzynowy: W osobnym garnku gotuję składniki na wywar jarzynowy. Do dużego garnka przecedzam wywar z buraków i wywar jarzynowy. Dodaję szczyptę pieprzu i łyżkę soku z cytryny (można dodać miód i wino czerwone). Jeśli ktoś preferuje mocniejszy smak, proponuję dodać koncentrat z buraków bądź zakwas”.

Następnie warto przyrządzić bezglutenowe kluseczki lane.

„Jajka wbiłam do szklanki, dodałam mąkę, sól i wodę i wymieszałam energicznie. W tym samym czasie zagotowałam wodę w garnku. Powolnym, długim strumieniem delikatnie wlewałam masę na kluski do garnka z wrzącą wodą. Bardzo delikatnie mieszałam, aby pozostawić strukturę i kształt klusek. Najlepiej podawać je zaraz po przygotowaniu” – czytamy na blogu hpba.pl.

Spróbujecie tego przepisu? My na pewno!

Miała ładną buzię, ale sporą nadwagę. Teraz schudła 25 kg: "Dziękuję za motywację mojemu byłemu, który mnie zdradził"
Miała ładną buzię, ale sporą nadwagę. Teraz schudła 25 kg: "Dziękuję za motywację mojemu byłemu, który mnie zdradził" - zdjęcie 1

Polecane wideo

Komentarze (5)

Ocena: 3.4 / 5
Aga (Ocena: 1) 12.01.2019 14:17
Lane kluski, prosty barszcz i juz jestes FIT!
odpowiedz
gość (Ocena: 5) 22.12.2018 10:26
Ta Pani to żenada. Lane kluski do barszczu?! Bycie 'fit' zrylo jej beret.
odpowiedz
gość (Ocena: 5) 22.12.2018 09:49
A kogo obchodzi zdanie łysego bachora?
odpowiedz
gość (Ocena: 5) 22.12.2018 09:40
Dla mnie to ona może sobie korę drzewa obgryzać.
odpowiedz
gość (Ocena: 1) 22.12.2018 02:02
Wstyd się przyznać, ale... zjem normalne pierogi, nie żadne fit :(
odpowiedz

Polecane dla Ciebie