Popularne przysłowie głosi, że do serca faceta trafimy przez żołądek. Chociaż pochodzi sprzed wielu lat, nadal jest bardzo aktualne. Mężczyźni przeważnie są łasuchami i oczekują, że kobieta od czasu do czasu przyrządzi im coś smacznego.
Przepis Weroniki na pikantną zupę-KREM z pomidorów i marchewek
Jeżeli obawiasz się o swoje umiejętności kucharskie, chcemy cię uspokoić. Jest wiele prostych dań, które upichcisz bez trudu. Są banalnie proste. Składniki, z których się je przygotowuje, można znaleźć w każdej lodówce.
Tym razem publikujemy przepisy na śniadanie. Jak wiadomo, to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Powinien być nie tylko smaczny, ale i pożywny. Zaletą proponowanych przez nas specjałów jest krótki czas oraz łatwość ich przyrządzenia. Poradzi sobie z nimi nawet niedoświadczona kucharka.
Składniki:
1 banan
2 jajka
2 łyżki mąki
olej kokosowy do smażenia
ewentualnie masło orzechowe
Przygotowanie:
Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę. Na patelni rozgrzej olej. Formuj z masy niewielkie omlety. Usmaż je z obu stron. Powinny uzyskac złocisty kolor. Podawaj je z masłem orzechowym, jogurtem naturalnym albo konfiturą.
Źrodło: czynnikipierwsze.com
Fot. unsplash.com
Składniki:
1 awokado
2 jajka
Sól, pieprz
Koperek
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzej do 200 stopni C. Przekrój awokado na pół i wyjmij pestkę. Wbij jajka w otwory. Jeżeli są zbyt małe, możesz je pogłębic, wycinając miąższ łyżeczką. Jajka dopraw wedle uznania koperkiem, solą i pieprzem. Piecz połówki awokado przez 15 minut.
Źrodło: czynnikipierwsze.com
Składniki:
1 brokuł
5 jajek
1 cebula
Sól, pieprz
Masło
Przygotowanie:
Brokuła podziel na małe części i gotuj w osolonej wodzie przez 5 minut. Cebulę obierz, pokrój i smaż na maśle. Po chwili dodaj brokuła, podsmaż przez chwilę i wbij jajka. Dopraw całośc solą i pieprzem. Podawaj z razowym pieczywem i pomidorami.
Źródło: smaker.pl
Fot. unsplash.com
Składniki:
3 łyżki płatków owsianych górskich
300 ml mleka
garść żurawiny/jagód/malin
1 banan
Przygotowanie:
Na noc zalej płatki mlekiem. Z rana zagotuj. Podawaj z owocami. Możesz dodac też trochę miodu.
Składniki:
2 jajka,
3 plastry szynki,
kawałek żółtego sera,
2 łyżki mąki,
oliwa z oliwek,
sól,pieprz, zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Szynkę pokrój na małe kawałki. Jajka ubij i połącz z mąką. Dodaj sól, pieprz i zioła. Wymieszaj. Na koniec połącz z żółtym serem i szynką. Smaż na jednej łyżce oleju i pod przykryciem. Po czterech minutach za pomocą łopatki przerzuc omlet na drugą stronę. Podawaj z pomidorkami koktajlowymi.
Źródło: party.pl
Frytki ze szparagów z parmezanem, które pokochasz od pierwszego kęsa (prosty PRZEPIS)