Pizza prawdopodobnie pojawiła się już 3000 lat temu! Z czasem bardzo się zmieniła i dziś jest jednym z najpopularniejszych specjałów kuchni włoskiej. Jeśli dotychczas, gdy nachodziła cię na nią ochota, dzwoniłaś do pobliskiej pizzerii, najwyższa pora nauczyć się piec ją w zaciszu własnego domu. To proste!
Składniki:
Przygotowanie:
Wymieszaj drożdże, odrobinę soli, cukier oraz połowę porcji wody i odstaw na kwadrans. Następnie do miski wsyp mąkę, resztę soli, wlej wodę, drożdże i wyrób ciasto. W razie potrzeby dosyp mąki. Ciasto ułóż na blasze, posmaruj mieszanką koncentratu i ketchupu, po czym posyp serem. Piecz przez 10 - 15 minut w temperaturze 220 stopni. Posyp ziołami. Możesz pokroić w plasterki świeże pomidory i rozłożyć na gorącej pizzy przed jej podaniem.
Zobacz także: