Wielkanocne jaja faszerowane w skorupkach

Przepis na danie, którym oczarujesz całą rodzinę!
Wielkanocne jaja faszerowane w skorupkach
10.04.2009

To bardzo proste danie, którego przygotowanie zajmie ci nie więcej niż pół godziny. Zaplanuj je na niedzielne śniadanie, cała rodzina będzie podziwiać twój talent kulinarny!

Składniki:

  • jajka (ich liczba zależy od liczby gości),
  • bułka tarta,
  • pęczek szczypiorku,
  • sól i pieprz.

Przygotowanie:

Odłóż jedno jajko, a resztę ugotuj na twardo. Pozwól im wystygnąć, a następnie nożem przekrój wzdłuż (w skorupkach - postaraj się ich nie uszkodzić). Wyjmij z nich białko oraz żółtko, przełóż do miski i rozgnieć widelcem. Dodaj bułkę tartą (pół szklanki na każde sześć jajek), drobno pokrojony szczypiorek, surowe jajko oraz przyprawy (ewentualnie łyżkę masła). Całą masę dokładnie wymieszaj i nafaszeruj nią skorupki. Posyp bułką tartą, po czym smaż na złoty kolor. Jajka możesz podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Smacznego!

Zobacz także:

Wielkanocne dekoracje do domu

Jak upiec wielkanocny mazurek?

Polecane wideo

Komentarze (50)
Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 07.04.2011 15:11
mniami mnaiemi:) tez takie zawsze robię:) ale w tym roku już nei muszę męczyć się z przecinaniem skorupek - znalazłam takie fajne waflowe foremki:)je można nadziewać farszem na zimno albo zapiekac na patelni lub w piekarniku:) no super! słyszałyście o nich?
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 06.05.2009 09:39
mozna dodać drobno pokrojona szynkę i usmażone, posiekane pieczarki + łyżka majonezu suuuuuuupeeeeeeeer, a jajka w skorupkach anjlepiej kroi się ostrym nożem z drobnymi ząbkami
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 11.04.2009 14:17
ach my z mamą od zawsze je robimy na Wielkanoc, najszybciej schodzą ze stołu! :D
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 11.04.2009 02:13
wiochę robicie, aż się odechciewa tu zaglądać ;/
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 10.04.2009 21:44
Boże, co za ludzie :/ Jak można czegoś takiego nie zrozumieć?! <ściana>
odpowiedz

Polecane dla Ciebie