ŁATWY PRZEPIS: Jak zrobić lody sernikowo-czekoladowe? (PALCE LIZAĆ!)

Najlepszy (i najsmaczniejszy) sposób na upały!
ŁATWY PRZEPIS: Jak zrobić lody sernikowo-czekoladowe? (PALCE LIZAĆ!)
Fot. mat. prasowe
25.06.2016

Domowe lody smakują najlepiej! Zwłaszcza w upalne, letnie dni! Wystarczy odrobina inwencji i wybór ulubionej kompozycji smakowej by przygotować smaczny deser lodowy. Samodzielnie możemy stworzyć mnóstwo przedziwnych smaków, zwłaszcza w sezonie, który daje nam ogromne możliwości i kipi bogactwem różnorodnych, świeżych owoców i warzyw. Sorbety malinowe, mango, kiwi a nawet wytrawne możemy spotkać w najbardziej popularnych lodziarniach w mieście, ale nic nie stoi na przeszkodzie by wykonać je w domu.

Ostatnio bardzo modne lody vege czy hit nowojorskich lodziarni – czarne lody, przygotowane na bazie popiołu kokosowego, wiórków i mleczka kokosowego. Nie należy ich się bać, podobno są bardzo zdrowe i posiadają właściwości oczyszczające i detoksykujące. Marka Mój Ulubiony, specjalnie na lato przygotowała przepis na lody sernikowo-czekoladowe z wykorzystaniem śmietanki i twarożku. W łatwy i szybki sposób przygotujecie taki deser na wakacyjna imprezę – wystarczy zrobić to dzień wcześniej. Smacznego czekoladowego szaleństwa!

Lody sernikowo-czekoladowe

500 g śmietanki 30%

100 g cukru trzcinowego

200 g gorzkiej czekolady

250 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony

50 g ciastek czekoladowych

Śmietankę podgrzać z czekoladą i cukrem, do rozpuszczenia, ostudzić. Zmiksować z serkiem, przelać do pojemnika, przykryć folią i mrozić ok 4 godzin. Następnie ponownie zmiksować, wymieszać z pokruszonymi ciastkami i ponownie przełożyć do pojemnika, mrozić 8 godzin. Podawać z sosem czekoladowym lub wiórkami czekoladowymi.

Komentarze

Ocena: 5 / 5

Polecane dla Ciebie

Polecane wideo