Wiosna jest już w pełnym rozkwicie, a lato wzbiera powoli, by wkrótce rozlać się spokojnym, leniwym ciepłem – to chwila, kiedy na stole panuje świeże delikatesy. Czas szparagów, fasolek, groszku, młodych kartofli i rabarbaru. Do tego idealnie pasują lekkie dania z delikatnej jagnięciny, czy też kurczak z cytrusową nutą. A może rozpocząć sezon grillowy karaibskim akcentem? maj i czerwiec to świetny moment na weekendowy wypad. Jamiego kusi Dania, a ściślej Kopenhaga, gdzie kuchnia skandynawska od kilku lat przeżywa istną eksplozję kreatywności i już stała się najsilniejszym magnesem przyciągającym do tego pięknego miasta.
Ponadto w majowo-czerwcowym wydaniu JAMIEgo:
SZCZAW – nie tylko zupa szczawiowa.
ZDROWSI I SZCZĘŚLIWSI – w swojej stałej rubryce Jamie przedstawia pomysły na pyszne wykorzystanie superfoods.
CZERWONY ALERT – Jamie prezentuje dania z rabarbarem. na słodko i w wersji wytrawnej.
NALEŚNIKI – puszyste racuszki i cieniutkie placki w siedmiu zaskakujących wydaniach.
DANIA NA CO DZIEŃ – łatwe i szybkie przepisy na potrawy z jajek, kurczaka, zielonych warzyw oraz na zdrowe wypieki.
Magazyn JAMIE to proste, oryginalne i pyszne przepisy, które każdy może z łatwością wykorzystać w swojej kuchni. Na 100 stronach czytelnicy znajdą przepisy wykreowane na podstawie recept z całego świata, z uwzględnieniem naturalnych, sezonowych i dostępnych w polskich sklepach składników.
JAMIE – esencja zdrowej kuchni.