Cytrynowe BATONIKI na sobotni deser - LECIUTKIE jak mgiełka!

Całkiem szybkie w przygotowaniu i orzeźwiające - cytrynowe batoniki. Aby je przygotować, nie musisz mieć miksera, ani wielkich umiejętności. Wystarczy piekarnik i trochę czasu.
Cytrynowe BATONIKI na sobotni deser - LECIUTKIE jak mgiełka!
fot. Skinnytaste.com
22.05.2013

Na spód potrzebujesz: 230 g masła w temperaturze pokojowej (pokrojonego w kostkę), 2 szklanki mąki, 1 szklanka drobnego cukru, szczypta soli

Na wierzch potrzebujesz: 4 jajka, 2 szklanki cukru, 6 łyżek mąki, 6 łyżek soku z cytryny

Rozgrzej piekarnik do 180 st C. Prostokątną formę do ciasta wyłóż folią aluminiową.

Przygotuj spód. Wymieszaj mąkę, cukier i sól w dużej misce. Dodaj masło i szybko zagnieć ciasto. Wyklej nim blaszkę lekko dociskając. Piecz 20 minut, lekko ostudź.

Przygotuj wierzch: wymieszaj jajka, cukier i mąkę. Dodaj sok z cytryny. Wylej na podpieczony spód i piecz jeszcze 20 minut. Ostudź na kratce

Komentarze (17)

Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 25.06.2013 23:49
Ten portal zaczyna mnie już wkur***ć. Najpierw list o ,,Obozie 16-stoletniej dziewczyny w Grecji" a teraz to. Żenada. Nie róbcie z odbiorców idiotów
odpowiedz
hehehehheh (Ocena: 5) 24.05.2013 19:39
to dajcie mniej cukru, gupie pały...
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 22.05.2013 20:54
Po takim cieście to można cukrzycy dostać -,-
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 22.05.2013 19:25
dokładnie
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 22.05.2013 18:13
ermail.pl/link/CmVT7N27YJCaATjTAAAYXNJ2VXaVJjYm ZACZNIJ ZARABIAĆ OGLĄDAJĄC REKLAMY !Napisz komentarz...
odpowiedz

Polecane dla Ciebie

Polecane wideo