Wiosenna sałatka z grillowanych warzyw: Przekąska LIGHT dla dziewczyn na diecie!

Najlepiej będą smakować świeże warzywa, ale możesz też skorzystać z mrożonek.
Wiosenna sałatka z grillowanych warzyw: Przekąska LIGHT dla dziewczyn na diecie!
10.04.2013

Potrzebujesz: 300 g pomidorków koktajlowych pokrojonych na pół, 1 papryczka poblano, 1/2 czerwonej cebuli posiekanej, 200 g świeżej lub mrożonej kukurydzy, 3 ząbki czosnku posiekanego, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, 4 łyżki oliwy z oliwek, 2 puszki cieciorki opłukanej, 1 posiekane awokado, 120 g grogonzoli, 3 łyżki posiekanej bazylii, 3 łyżki posiekanej kolendry, 3 łyżki posiekanej mięty, 3 łyżki posiekanej pietruszki, 2 łyżeczki czerwonego octu winnego, 2 łyżeczki miodu

Rozgrzej piekarnik do 200 st C. Dużą formę do pieczenia wyłóż folią aluminiową. Ułóż na niej pomidory, papryczki, kukurydzę, cebulę i czosnek. Polej 1 i 1/2 łyżki oliwy, oprósz solą i pieprzem.  Piecz 15 minut, przemieszaj i piecz jeszcze 10 minut. Wyjmij z piekarnika i lekko ostudź.

W małej miseczce wymieszaj pozostałą oliwę, ocet i miód

W dużej misce wymieszaj warzywa z cieciorką. Dodaj zioła i gorgonzolę. Polej dressingiem, wymieszaj i posyp posiekanym awokado

Pycha!

Polecane wideo

Komentarze (9)
Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 12.04.2013 18:37
zdecydowanie wole grillowana tłusta karkowke;p a te warzywka faktycznie nie wygladaja za apetycznie, surowa papryka to jest to!
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 10.04.2013 18:01
*coś O
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 10.04.2013 18:00
Dziewczyny, od tygodnia jestem na diecie i dziś pojawił się kryzys :(( mam OGROMNĄ ochotę na coś i intensssywnym smaku, słodkim albo ostrym, coś takiego i nie wiem, co mogę zjeść. Jeszcze niedawno wrąbałabym kawał lasagne i zagryzła czekoladą, ale teraz to wiecie... poradzicie coś?
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 10.04.2013 13:38
obrzydliwe zdjęcie
odpowiedz
Annonim (Ocena: 5) 10.04.2013 11:52
Nie wiem o co chodziło Patrycji, ale według mnie dużo tracimy nie używając naszych, polskich produktów. Mamy naprawdę dobre owoce i warzywa, a nie potrafimy, albo nie chcemy z nich korzystać. Teraz większość opiera się na zagranicznych produktach bo jest bardziej "trendy" podać sałatkę z mango czy awokado, zamiast z pospolitego jabłka.
odpowiedz

Polecane dla Ciebie