Sałatka z grillowanych warzyw: Przekąska oh-so-LIGHT

Najlepiej będą smakować świeże warzywa, ale możesz też skorzystać z mrożonek.
Sałatka z grillowanych warzyw: Przekąska oh-so-LIGHT
09.04.2013

Potrzebujesz: 300 g pomidorków koktajlowych pokrojonych na pół, 1 papryczka poblano, 1/2 czerwonej cebuli posiekanej, 200 g świeżej lub mrożonej kukurydzy, 3 ząbki czosnku posiekanego, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, 4 łyżki oliwy z oliwek, 2 puszki cieciorki opłukanej, 1 posiekane awokado, 120 g grogonzoli, 3 łyżki posiekanej bazylii, 3 łyżki posiekanej kolendry, 3 łyżki posiekanej mięty, 3 łyżki posiekanej pietruszki, 2 łyżeczki czerwonego octu winnego, 2 łyżeczki miodu

Rozgrzej piekarnik do 200 st C. Dużą formę do pieczenia wyłóż folią aluminiową. Ułóż na niej pomidory, papryczki, kukurydzę, cebulę i czosnek. Polej 1 i 1/2 łyżki oliwy, oprósz solą i pieprzem.  Piecz 15 minut, przemieszaj i piecz jeszcze 10 minut. Wyjmij z piekarnika i lekko ostudź.

W małej miseczce wymieszaj pozostałą oliwę, ocet i miód

W dużej misce wymieszaj warzywa z cieciorką. Dodaj zioła i gorgonzolę. Polej dressingiem, wymieszaj i posyp posiekanym awokado

Pycha!

Komentarze (11)

Ocena: 5 / 5
inferno (Ocena: 5) 11.04.2013 10:14
oł soł lajt xD no nie mogę, średnia wieku redakcji to 13 lat?
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 09.04.2013 17:31
super,zrobię. więcej takich przepisów Papilocie, świetnie!
odpowiedz
magda (Ocena: 5) 09.04.2013 11:22
To nie jest wcale lekka salatka,ser gorgonzola jest makabrycznie kaloryczny,kukurydza tuczaca a o oliwie i miodzie chyba nie musze nawet pisac...
zobacz odpowiedzi (1)
Anonim (Ocena: 5) 09.04.2013 08:31
to coś na zdjęciu z prawej strony w srodku wyglada obrzydliwie... fuuu
zobacz odpowiedzi (2)
ona (Ocena: 5) 09.04.2013 00:57
Nijak sie to ma do zdjecia..
odpowiedz

Polecane dla Ciebie

Polecane wideo