Potrzebujesz: 2 placki tortilla, 200 g filetów z piersi indyka, 2 ząbki czosnku, 1 małą papryczkę chili, szczyptę kuminu i mielonych nasion kolendry, po jednej małej czerwonej, żółtej i zielonej papryce, 1 awokado, 1 małą czerwoną cebulę, 1/2 pęczka kolendry, oliwę z oliwek, sól, pieprz
1. Filety z piersi indyka pokrój w kostkę. Polej oliwą z oliwek, dodaj posiekany ząbek czosnku, kumin i mieloną kolendrę. Odstaw do zamarynowania na minimum 15 minut.
2. Awokado obierz i rozgnieć widelcem na miazgę. Dodaj drugi ząbek czosnku, łyżkę posiekanej świeżej kolendry, 1 łyżeczkę oliwy z oliwek i sok z połowy limonki.
3. Indyka usmaż na patelni grillowej, ok 10 minut, aż kawałki ładnie zbrązowieją.
4. Paprykę pokrój w paski. Cebulę w piórka. Pozostałą kolendrę posiekaj.
5. Tortille posmaruj pastą z awokado, na wierzch połóż indyka i posiekane warzywa. Posyp kolendrą, skrop sokiem z limonki. Możesz podawać na ciepło lub na zimno.