Jeżeli lubisz eksperymentować w kuchni, a klasyczne dania już dawno ci się znudziły, koniecznie wypróbuj nasz dzisiejszy przepis. Tortilla z tofu, grzybkami shiitake oraz z jarmużem przeniesie cię do świata Orientu!
Składniki: 1 opakowanie tofu, 1 łyżka drożdży, 1 łyżeczka kurkumy, 1 łyżeczka czosnku w proszku, 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 mała cebula, 15 dag grzybków shiitake (dostępne na Allegro, w sklepach eko oraz w marketach - na półkach poświęconych kuchniom świata), kilka liści jarmużu (opcjonalnie szpinaku), sól, pieprz, gotowe placki tortilli
Przygotowanie:
1.W dużej misce połącz tofu, drożdże, kurkumę i czosnek w proszku.
2.Rozgrzej na patelni oliwę i podsmaż pokrojoną cebulę. Kiedy się zeszkli, dodaj do niej grzybki. Po około 2-3 minutach dorzuć jarmuż, a potem tofu. Duś składniki około 5 minut. Dopraw je solą i pieprzem.
3.Podgrzej placki tortilli, a następnie zawiń w nie farsz. Smacznego!