Masz kapustę? Świetnie! Koniecznie wypróbuj ten przepis. Nie ma chyba prostszego dania. Przygotowanie tej potrawy zajmie Ci zaledwie kilka minut. Martwisz się, że nie posiadasz w domu elektrycznego grilla? Spokojnie! Do przyrządzenia tej smakowitej przekąski wystarczy również piekarnik. A więc, do dzieła...
Składniki:
1 średniej wielkości główka kapusty zielonej, sok z trzech limonek, 1/4 szklanki oliwy z oliwek extra virgin, 2 ząbki czosnku, kilka liści kolendry, sól, pieprz, cukier
Przygotowanie:
Posiekany czosnek, oliwę z oliwek oraz wszystkie przyprawy połącz ze sobą i zmiel na jednolitą masę w blenderze.
Usuń 2-3 największe wierzchnie liście kapusty, następnie pokrój ją na 8 równych części.
Tak przygotowane warzywo wyłóż na dobrze rozgrzany ruszt. Piecz z każdej strony przez około 5-7 minut, aż krawędzie liści lekko ściemnieją.
Zrumienioną kapustę wyłóż na talerz i polej przygotowanym wcześniej sosem.
Smacznego!