Pieczone ziemniaczki z brukselką, rozmarynem oraz czosnkiem - idealny dodatek do mięsnego obiadu!

Zakochasz się w tej potrawie od pierwszego zjedzenia!
Pieczone ziemniaczki z brukselką, rozmarynem oraz czosnkiem - idealny dodatek do mięsnego obiadu!
Fot. ohsheglows.com
16.01.2013

Czy Ty też wspominasz brukselkę jako koszmar z dzieciństwa? Jeżeli odpowiedziałaś twierdząco, nie pozostaje Ci nic innego, jak tylko wypróbować ten przepis i raz na zawsze zmienić swoje przekonanie na temat tego smakowitego warzywa. Brukselska w połączeniu z pieczonymi ziemniakami i aromatem rozmarynu oraz czosnku to istne niebo w gębie!

Pieczone ziemniaczki z brukselką, rozmarynem i czosnkiem (Źródło: ohsheglows.com)

Składniki:

80 dkg ziemniaków, 30 dkg brukselek, 3 ząbki czosnku (posiekane), 2 łyżki świeżego rozmarynu, 1 łyżka oliwy z oliwek, sól, pieprz, papryka mielona (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza.

Pokrojone w grube plastry ziemniaki oraz brukselkę umieść w dużej misce, po czym natrzyj czosnkiem i rozmarynem. Dodaj olej, sól i pieprz.

Tak przygotowane warzywa wyłóż na blaszkę i umieść w piekarniku.

Ziemniaki i brukselkę powinnaś piec przez około 30-35 minut, mieszając raz po upływie połowy wyznaczonego czasu. Gotowe danie podawaj natychmiast.

Smacznego!

Polecane wideo

Komentarze (5)

Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 16.01.2013 17:01
Mam pytanie, wiecie gdzie mogę dostać ciecierzycę ?
zobacz odpowiedzi (1)
Anonim (Ocena: 5) 16.01.2013 16:00
mmmmmmmmmmm
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 16.01.2013 10:27
dzis wieczorem wyprobuje
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 16.01.2013 10:27
smakowite
odpowiedz

Polecane dla Ciebie