Owsiane BATONIKI Z MIĘTĄ – prosta receptura, a jaki wyśmienity efekt!

Gwarantujemy: spróbujesz raz i będziesz chciała jeść tę przekąskę ciągle.
Owsiane BATONIKI Z MIĘTĄ – prosta receptura, a jaki wyśmienity efekt!
Fot. ohsheglows.com
09.01.2013

Uwielbiasz słodycz czekolady i orzeźwiający smak mięty? W takim razie dzisiejszy przepis jest właśnie dla ciebie. Owsiane batoniki z migdałami i syropem klonowym uwiodą cię swoim aromatem!

Owsiane batoniki z miętą (Źródło: ohsheglows.com)

Składniki: 2 szklanki płatków owsianych, ½ szklanki migdałów, ½ szklanki orzechów włoskich, 4-5 łyżeczek kakao, ½ łyżeczki soli morskiej, 2 łyżki brązowego cukru, 2 łyżki mleka migdałowego, 5 łyżek syropu klonowego, ¾ tabliczki ciemnej czekolady, 1 łyżeczka oleju kokosowego, ¼ łyżeczki ekstraktu z mięty pieprzowej (lub świeża zmiksowana mięta), wiórki kokosowe (opcjonalnie)

Przygotowanie:

1.Zmiksuj płatki owsiane, migdały i orzechy włoskie na gładką „mąkę”. Dosyp następnie kakao, sól i brązowy cukier. Ponownie zmiksuj.

2.Do powyższych składników dodaj mleko i syrop. Zmiksuj całość.

3.Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Nałóż do środka masę i wygładź ją delikatnie. Włóż blachę na kilka minut do zamrażarki.

4.W tym czasie rozpuść w kąpieli wodnej czekoladę, dodaj do niej olej kokosowy i miętę.

5.Polej roztopioną czekoladą batoniki. Wygładź łopatką. Wierzch posyp wiórkami kokosowymi. Umieść całość w zamrażarce na kwadrans. Smacznego!

Polecane wideo

Komentarze (5)

Ocena: 5 / 5
MADZIA (Ocena: 5) 14.01.2013 13:42
połączenie rewelacja,ale z zamrażarki brrrrrrr
odpowiedz
Kam. (Ocena: 5) 09.01.2013 11:23
A D*UPY ROSNĄ !
odpowiedz
Kam. (Ocena: 5) 09.01.2013 11:22
Batoniki
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 09.01.2013 09:43
chyba sie skusze
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 09.01.2013 09:42
mmm wygladają smakowicie
odpowiedz

Polecane dla Ciebie