Cynamonowe jabłka z karmelem i orzeszkami - przepis na iście karnawałowy deser - pokochasz ten smak!

Słodki deser, który wprost rozpływa się w ustach!
Cynamonowe jabłka z karmelem i orzeszkami - przepis na iście karnawałowy deser - pokochasz ten smak!
Fot. kareninthekitchen.wordpress.com
31.12.2012

Czekolada, batoniki, ciastka… Na pewno raz na jakiś czas nachodzi cię ochota na taką słodką przekąskę. My również doskonale znamy to uczucie, dlatego postanowiłyśmy znaleźć przepis na deser, który idealnie zaspokoiłby nasze kulinarne zachcianki.

Jabłka oblane karmelem i obsypane orzechami wyglądały i smakowały tak wyśmienicie, że wprost nie mogłyśmy się im oprzeć. Mamy nadzieję, że Ciebie również zachwycą!

Cynamonowe jabłka z karmelem i orzechami

Składniki: 4 duże jabłka, cynamon, garść orzechów włoskich, gotowy karmel lub masa krówkowa, 4 drewniane patyczki

Przygotowanie:

1.Umyj i osusz jabłka. W każdym z nich wydrąż niewielki otwór i wbij w niego patyczek.

2.Rozpuść w rondelku karmel (lub masę krówkową).

3.Chwytając jabłka za patyczek dokładnie zatapiaj je w karmelu. Następnie posyp je orzechami i odrobiną cynamonu.

4.Piecz jabłka w 180 stopniach przez 30 minut. Smacznego!

Komentarze (4)

Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 01.01.2013 23:15
a jakby tak wykroic ogryzek i w wydrazona dziurke wlac ten karmel z orzechami i dopiero do piekarnika? to by dopiero bylo zayebiste
odpowiedz
OoOoO (Ocena: 5) 31.12.2012 08:47
Ale zaraz - jeśli umoczę te jabłka w karmelu a potem wstawię do piekarnika to czy przypadkiem ten karmel z nich nie spłynie? :P
zobacz odpowiedzi (2)

Polecane dla Ciebie

Polecane wideo