Zupa rybna: smaczna i pożywna (Jeśli jeszcze nie miałaś okazji jej jeść, ugotuj koniecznie!)

Smakuje naprawdę wybornie – przekonaj się sama!
Zupa rybna: smaczna i pożywna (Jeśli jeszcze nie miałaś okazji jej jeść, ugotuj koniecznie!)
24.11.2012

Jeżeli zastanawiasz się właśnie, co przyrządzić dzisiaj na obiad dla siebie i swoich bliskich, mamy dla Ciebie pewną propozycję. Ugotuj smaczną i pożywną zupę rybną, która zachwyci każdego bez wyjątku. Jest bardzo łatwa w przygotowaniu!

Zupa rybna z warzywami 

Składniki: 2 litry wody, 2 filety rybne dowolnej ryby, 2 ziemniaki, 1 marchewka, 1 pietruszka, 1 mały seler, duża cebula, czerwona papryka, czosnek, pomidor, 2 łyżki mąki pszennej, kilka listków laurowych, ziele angielskie, sól, pieprz, zielona pietruszka

Przygotowanie:

1.Zagotuj w garnku wodę i wrzuć do niej filety. Kiedy woda ponownie zacznie się gotować, odczekaj 10 minut, a następnie wyjmij rybę i odłóż ją na talerz. Po przestygnięciu obierz ją z ości i pokrój na małe kawałki.

2.Do wywaru wrzuć pokrojoną marchewkę, seler, pietruszkę oraz ziemniaki. Gotuj wszystko na małym ogniu, aż zmięknie.

3.Na patelni podsmaż pokrojoną cebulę, czosnek, paprykę oraz pomidora. Wszystko posyp 2 łyżkami mąki, wymieszaj i dorzuć do gotującego się wywaru.

4.Zupę dopraw do smaku przyprawami, a na koniec dodaj ugotowane wcześniej kawałki ryby i wszystko duś pod przykryciem kilka minut. Całość ozdób zieloną pietruszką. Podawaj z grzankami lub bułkami usmażonymi na masełku. Smacznego!

Polecane wideo

Komentarze (5)
Ocena: 5 / 5
krzy78 (Ocena: 5) 29.01.2013 02:02
Bezwzględnie w najbliższy piąteczek przetestuję. Pewnie że pychotka!
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 24.11.2012 23:31
smaczne, polecam!
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 24.11.2012 18:43
PETYCJA PRZECIWKO GMO W POLSCE: avaaz.org/en/petition/1_milion_podpisow_przeciwko_ustawie_dopuszczajacej_obrot_zywnoscia_GMO_w_Polsce/?fzAIIdb&pv=30
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 24.11.2012 17:55
co za kulinarny dyletant dal tuitaj taki przepis??? zupe rybna gotuje sie na calych rybach!! a wlasciwie na ogonach glowach i osciach! mozna wtedy gotowac dluzej i wywar jest aromatyczny. pozniej sie odcedza a biale mieso ryby wrzuca w duzych kawalkach na 10 min jako dodatek. filrty-phi!
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 24.11.2012 16:07
u mnie w domu zupe rybna je sie tylko w Wigilie i inaczej robi niz przepis tutaj. gotuje sie z glow ryb itd.
odpowiedz

Polecane dla Ciebie