Przepis na pyszne ROGALIKI Z CZEKOLADĄ I ORZECHAMI (Są lekkie, smakują wybornie!)

Nie trzeba być wielkim łakomczuchem, żeby rozsmakować się w tych wspaniałościach.
Przepis na pyszne ROGALIKI Z CZEKOLADĄ I ORZECHAMI (Są lekkie, smakują wybornie!)
Fot. foodservice.saralee.com.au
21.11.2012

Świeżo upieczone, chrupiące rogaliki może i nie są najlepszym pomysłem na dietę, ale kto by się im oparł? Tym razem mamy dla Ciebie ciekawą propozycję: poczęstuj swoich domowników delikatnymi croissantami z przepysznym czekoladowo-orzechowym nadzieniem...

Rogaliki z czekoladą i orzechami

Składniki:

gotowe ciasto francuskie (ok. 500 g), 2 tabliczki mlecznej czekolady z orzechami, 1 jajko

Przygotowanie:

Gotowe ciasto pokroić w kwadraty o boku 10 cm i przekroić po przekątnej, aby powstały dwa trójkąty. Na środek trójkąta nałożyć po kawałku czekolady i zwinąć ciasto tak, aby koniec trójkąta wypadł na wierzchu.

Rogaliki ułożyć w odstępach na blasze wysmarowanej tłuszczem, posmarować rozmąconym jajkiem i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 15 minut, aż croissanty dobrze się zarumienią

Smacznego!

Komentarze (15)

Ocena: 5 / 5
ddddd (Ocena: 5) 21.01.2013 13:29
Ciasto francuskie można kupić praktycznie w każdym sklepie/supermarkecie... A po co przepis na ciasto francuskie skoro można kupić gotowe...^^ Być może oryginalne croissanty nie mają nadzienia w środku, ale po co wymyślać 150 tysięcy różnych nazw, tylko dlatego, że mają nadzienie..^^
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 25.11.2012 22:23
haha bardzo odkrywcze! autor mógł się chociaż trochę wysilić i podać też przepis na ciasto francuskie
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 24.11.2012 15:16
mmmmmmmmmm
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 21.11.2012 23:38
ale mi coś,od 10 lat robię takie :P
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 21.11.2012 18:41
croissanty?! no chyba jednak nie. Prawdziwe croissanty nie maj nadzienia w środku
odpowiedz

Polecane dla Ciebie

Polecane wideo