Szaszłyki na słodko z papryką, ananasem oraz sosem Barbecue – mniaaam, palce lizać!

Coś dla fanów kolorowych przekąsek.
Szaszłyki na słodko z papryką, ananasem oraz sosem Barbecue – mniaaam, palce lizać!
Fot. broilkingbbq.eu
16.11.2012

Choć sezon grillowy mamy już dawno za sobą, nic nie stoi na przeszkodzie, by przygotować sobie typowy przysmak z grilla – czyli szaszłyki – również jesienią. Wystarczy do tego piekarnik i odrobina fantazji!

Szaszłyki na słodko z papryką, ananasem i sosem Barbecue

Składniki: ½ schabu bez kości, papryka czerwona, papryka zielona, 1 puszka ananasa, cytryna, miód, pieprz, mielona słodka papryka, sos Barbecue

Przygotowanie:

1.Pokrój schab, paprykę oraz odsączonego ananasa w grubą kostkę.

2.W misce wymieszaj ½ sosu Barbecue z 3 łyżkami miodu, łyżeczką świeżego soku z cytryny oraz z przyprawami. Wrzuć do miski pokrojone mięso i odstaw do lodówki na 4-5 godzin.

3.Po upływie tego czasu nabijaj na patyczki na przemian mięso, paprykę i ananasa. Tak przygotowane szaszłyki ułóż na kratce z piekarnika i piecz 40 minut w 200 stopniach bez termoobiegu. Pod kratkę włóż blachę z papierem do pieczenia - szaszłyki podczas pieczenia puszczą bowiem sok. Bon Appétit!

Poleca Kinga Walczak

Zobacz także:

Pyszna IMBIROWA LEMONIADA rozgrzeje Cię w chłodne dni... Love it!

Ten napój plus ciepły, przytulny kocyk tworzą duet doskonały.

DOMOWE SUSHI: Wcale nie jest takie trudne! Zrobisz je w mig & zachwycisz bliskich

Niech japoński przysmak zagości na stałe w twoim menu!

Komentarze (2)

Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 19.11.2012 11:34
"½ schabu" :))))))))))
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 16.11.2012 09:51
wyglądają fajnie :)
odpowiedz

Polecane dla Ciebie

Polecane wideo