Z pewnością znasz to uczucie, gdy po wyjątkowo ciężkim dniu brakuje i siły, i ochoty na gotowanie obiadu. Zamiast jednak iść na łatwiznę i zamawiać pizzę przez telefon, spróbuj przygotować domowe leczo. Robi się je dosłownie w 20 minut, a przy tym jest zdrowsze i smaczniejsze od fast foodów!
Składniki: 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, duża cebula, cukinia, ząbek czosnku, pętko kiełbasy podwawelskiej, przecier pomidorowy, pieprz, sól, majeranek, curry, gałka muszkatołowa, pół szklanki wody, natka pietruszki
Przygotowanie:
1.Pokrój wszystkie warzywa oraz kiełbasę w kostkę i podsmaż je na patelni.
2.Po 10 minutach dolej pół szklanki wody i dodaj 2-3 łyżki przecieru pomidorowego. Posyp do smaku przyprawami (łyżeczka curry, łyżeczka majeranku, łyżeczka gałki muszkatołowej, odrobina soli i pieprzu).
3.Duś pod przykryciem kolejne 10 minut. Posyp dekoracyjnie natką pietruszki. Gotowe!
Kinga Walczak
Zobacz także:
Grzanki z pieczarkami, rukolą i masełkiem czosnkowym (Zrobisz je błyskawicznie!)
Pasują zarówno na rodzinne spotkanie, jak i na szaloną imprezę.
Przepis na sałatkę WEGETARIAŃSKĄ (Zdrowe & lekkie danie na kolację) – MNIAM!
Smaczna i prosta w przygotowaniu sałatka nie tylko zaspokoi głód, ale również pomoże zrzucić zbędne kilogramy.