Szkoła gotowania Papilota. Dziś zupa pomidorowa z parmezanem

Dla wszystkich adeptek sztuki kulinarnej prosty przepis na domową zupę pomidorową, według naszej ulubienicy - Nigelli Lawson.
Szkoła gotowania Papilota. Dziś zupa pomidorowa z parmezanem
08.06.2008

Zupę pomidorową lubi każdy. Jest uniwersalna i nie ma ryzyka, że komuś nie będzie smakowała. Dzisiaj mamy dla was prosty przepis królowej kuchni - Nigelli Lawson.

Składniki: sos lub przecier pomidorowy, woda, ryż, ser parmezan.

Ryż sypki gotujemy w wodzie wraz z przecierem pomidorowym przez około 10 minut. Gdy stanie się miękki, to znak, że zupa jest gotowa. Beztłuszczowa jest doskonała dla dbających o linię. Przelej porcje do miseczek, posyp parmezanem i posiekaną bazylią. Smacznego!

Przysyłajcie nam własne przepisy na adres: papilot@g7media.pl, najlepiej ze zdjęciami gotowych potraw. Najlepsze kucharki na pewno zostaną nagrodzone.

Polecane wideo

Komentarze (25)

Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 28.09.2008 01:01
nienawidze zabielonej pomidorowej ... musze ta wyprobowac :)))
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 17.06.2008 12:53
ciekawy,szybki i smaczny:)
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 16.06.2008 14:45
Uwielbiam zupa pomidorowa,grzybowa,rosół kury,buraczkowa:D mniam mniam....:*
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 10.06.2008 14:27
jasne ze zabielone
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 09.06.2008 23:27
ochyda!!pozostanę jednak przy swojej zabielonej
odpowiedz

Polecane dla Ciebie