Stosowanie diety jest zwykle czasochłonne, dlatego większość z nas musi modyfikować ją dla własnych potrzeb i możliwości. Ta dieta jest stosunkowo prosta, więc łatwo podporządkować jej codzienne zwyczaje.
Dzięki tej diecie możesz schudnąć minimum 1 kg tygodniowo i możesz ją stosować w wielu 7-dniowych cyklach. Przy długim stosowaniu należy skonsultować się z dietetykiem. Dzienna dawka kalorii wynosi 1200.
DZIEŃ 1.
ŚNIADANIE - 300 kcal - kanapka z pasztetem i warzywami.
II ŚNIADANIE - 130 kcal - jogurt z kawałkami suszonej moreli (małe opakowanie jogurtu naturalnego o obniżonej zawartości tłuszczu, 2 średnie suszone morele).
OBIAD - 410 kcal - błyskawiczna kanapka z kurczakiem, sałatka z czerwoną papryką i oliwkami.
PODWIECZOREK - 110 kcal - owocowo-warzywny raj (2 średnie mandarynki, szklanka soku pomidorowego).
KOLACJA - 240 kcal - błyskawiczna sałatka z tuńczyka.
DZIEŃ 2.
ŚNIADANIE - 310 kcal - musli z gorącym mlekiem i orzechami.
II ŚNIADANIE - 130 kcal - kanapka z szynką i chrupiącą kalarepą.
OBIAD - 380 kcal - szybka kanapka z jajkiem.
PODWIECZOREK - 120 kcal - warzywne szaleństwo (szklanka soku wielowarzywnego, 2 średnie marchewki).
KOLACJA - 250 kcal - ekspresowy indyk z warzywami.
DZIEŃ 3.
ŚNIADANIE - 300 kcal - truskawkowy przysmak.
II ŚNIADANIE - 120 kcal - kanapka z tuńczykiem i ogórkiem.
OBIAD - 430 kcal - kanapka z grillowanym kurczakiem i żurawiną, sałata z pomidorkami koktajlowymi.
PODWIECZOREK - 130 kcal - pomarańczowa radość (duża pomarańcza).
KOLACJA - 240 kcal - sałatka z kawałkami orzechów.
DZIEŃ 4.
ŚNIADANIE - 320 kcal - błyskawiczne płatki z rodzynkami.
II ŚNIADANIE - 120 kcal - kanapka ze szprotką.
OBIAD - 400 kcal - kanapka z serkiem wiosennym, sałatka z pomidorów, awokado i pesto.
PODWIECZOREK - 140 kcal - pełnia witamin (szklanka świeżego soku warzywnego, średnie jabłko).
KOLACJA - 230 kcal - zupa minutka z krewetkami.
DZIEŃ 5.
ŚNIADANIE - 320 kcal - kanapka z twarożkiem i dżemem.
II ŚNIADANIE - 140 kcal - śliwkowy kefir (małe opakowanie kefiru naturalnego, 2 suszone śliwki).
OBIAD - 360 kcal - ananasowa kanapka z szynką.
PODWIECZOREK - 140 kcal - mały banan, orzech włoski.
KOLACJA - 220 kcal - ryba pieczona, szybka sałatka z fasolką.
DZIEŃ 6.
ŚNIADANIE - ok. 350 kcal - twarożek z kawałkami pomidora.
II ŚNIADANIE - 130 kcal - maślanka z suszonymi daktylami (niepełna szklanka maślanki o obniżonej zawartości tłuszczu, 2 suszone daktyle).
OBIAD - 350 kcal - miks warzywny z kawałkami kurczaka (na dzień wolny od pracy).
PODWIECZOREK - 130 kcal - szklanka świeżo wyciśniętego soku z grejpfruta, 2 suszone jabłka.
KOLACJA - 230 kcal - sałatka a’ la Capresse.
DZIEŃ 7.
ŚNIADANIE - 300 kcal - kanapki z jajkiem i szynką.
II ŚNIADANIE - 130 kcal - jogurt z suszoną żurawiną (małe opakowanie jogurtu naturalnego o obniżonej zawartości tłuszczu, łyżka suszonej żurawiny).
OBIAD - 410 kcal - cielęcina z warzywami.
PODWIECZOREK - 140 kcal - mała kiść winogron.
KOLACJA - 220 kcal - szybka sałatka z kawałami sera feta.