Domino’s pobija serca miłośników pizzy

Najpierw pojawili się w Warszawie, by później zawojować całą Polskę! Obecnie niemal każde miasto ma już swój lokal i każdy może spróbować niepowtarzalnego smaku tej amerykańskiej pizzy.
Domino’s pobija serca miłośników pizzy
12.02.2018

W Krakowie lokale znajdują się w trzech miejscach tak by dowóz zajmował maksymalnie krótki czas. Domino’s to już ponad 70 lat tradycji i 10 000 lokali na całym świecie. Przy czym w każdym kraju franczyza ta może poszczycić się czymś wyjątkowym. Większość menu jest taka sama w każdym kraju jednak niektóre pozycje z menu pojawiają się jedynie w określonych regionach np. ulubiona pizza w Rosji jest rybą.

Cała Polska kocha Domino’s

Leniwa sobota z rodziną czy przyjemny weekend ze znajomymi i nagle wszyscy są głodni. Co przychodzi do głowy Oczywiście, że pizza! A jeśli pizza, to ta najlepsza – tylko z Domino’s! Wejdź na https://www.dominospizza.pl/ skorzystaj z panelu zamówień online i przekonaj się sam jakie to proste. Zamówienia można składać również przez telefon lub na miejscu w lokalu, Domino’s Nowa Huta w Centrum Handlowym Czyżyny na u. Medwieckiego 2 w Krakowie.

W 1960 roku dwóch Amerykanów Tom i James Monaghan kupili stara pizzerię Dominic’s Pizza. Postanowili przemianować ją na Domino’s Pizza i mimo że nie znali się na robieniu placków rozpocząć własny biznes. Właśnie nastała era fastfoodów i każdy chciał mieć swój biznes. Oni mieli plan i pomysł. Rok później James stracił zapał i sprzedał Tomowi swoje udziały za używanego Volkswagena i pewnie długo tego żałował. Tom dopracowywał swój biznes do perfekcji! Marzył, że kiedyś osiągnie sukces.

Najlepsze składniki

Domino’s to przede wszystkim pasja, zaangażowanie i doskonałej jakości składniki. Mozzarella to wyłącznie Galbani, prosto z Włoch. Zioła i pomidory wyłącznie najwyższej jakości. Sosy do pizzy przygotowywane są na miejscu, a same placki wyrabiane są ręcznie. Nie z gotowego ciasta. Pizza nigdy nie jest mrożona. Każdy placek przygotowywany jest zaraz po złożeniu zamówienia. Pizza spędza w piecu dokładnie 6 minut, nie mniej i nie więcej, a po wyjściu z pieca ma dokładnie 90 stopni. Tak trafia do pudełka, a potem do specjalnie opracowanej torby termicznej, która sprawia, że w transporcie pizza nie ma szans stracić temperatury. Dostawca z zachowaniem najwyższej ostrożności błyskawicznie dostarczy zamówienie pod sam próg mieszania, najszybciej jak się da.

Pizza jest zdrowa

Ostatnio naukowcy wprost z Mediolanu odkryli, że pizza jest wręcz zdrowa! Co może być złego dobrej jakości składnikach, najlepszej mące, wysokiej jakości oliwie, pomidorach ze słonecznej Italii i dużej ilości dodatków? Samo zdrowie! W sosie pomidorowym natomiast znajdują się duże ilości likopenu - jest to przeciwutleniacz, który nadaje pomidorom ich charakterystyczny czerwony kolor. Naturalnym jest, że w sosie pomidorowym jest on mocniej skoncentrowany. A co się rozumie samo przez się, jest go tam więcej, przez co pizza jest zdrowsza. Likopen neutralizuje wolne rodniki, które prowadzą tak zwanego stresu oksydacyjnego, który w dalszej perspektywie może wywoływać nawet choroby nowotworowe. Jedzenie pizzy raz w tygodniu zmniejsza ryzyko zachorowania na raka przełyku. Likopen pozytywnie wpływa na serce i układ krwionośny. A jeśli dodamy do pizzy więcej warzyw będzie prawie jak sałatka. Prawie…

Garść ciekawostek:

  • Kobiety w pizzerii podobno dają większe napiwki;
  • Domino’s dziennie dostarcza na całym świecie ponad milion placków;
  • W sobotę zamawia się najwięcej pizzy;
  • Światowy dzień pizzy wypada 9 lutego;
  • 97% lokali Domino’s działa na zasadzie franczyzy.

Polecane wideo

Komentarze
Ocena: 5 / 5

Polecane dla Ciebie