Nowości kulinarne sierpnia - koniecznie skosztuj w tym tygodniu!

Uzupełnij braki w swojej spiżarni! Dzisiaj proponujemy pyszny sernik na zimno i aromatyczną herbatę...
Nowości kulinarne sierpnia - koniecznie skosztuj w tym tygodniu!
20.08.2011

DAN CAKE, Świeże Mufinki cynamonowo – jabłkowe, 4,99 zł. Wypiekane w oparciu o tradycyjną recepturę, nie zawierają konserwantów, sztucznych barwników, ani sztucznych aromatów. Natomiast sterylna strefa pakowania pozwala na zapewnienie im świeżości  i wyśmienitego smaku przez 42 dn. Nowy, cynamonowo – jabłkowy smak mufinek to  ukłon w stronę rodzimych klientów. Domowe szarlotki i jabłeczniki, to w końcu jedne z ulubionych ciast Polaków, a krajowe jabłka doskonale pasują do delikatnego, mufinkowego ciasta.

BACKMIT, Czysty Mak mielony marki BackMit, 4,99 zł/200g.  gwarantuje szybkie i łatwe pieczenie, jest gotowy do użytku po dodaniu gorącego mleka, umożliwi przyrządzanie pysznych, zdrowych i różnorodnych smakowo  makowych specjałów. Wolny jest od dodatków i środków konserwujących, zapewniając tym samym naturalność i indywidualność własnych receptur. Warto też zwrócić uwagę na fakt, iż świeżo zmielony mak jest natychmiast pakowany w atmosferze spożywczego gazu obojętnego, który zapewnia długi okres przydatności do spożycia. Estetyczne opakowania, chroniące zawartość przed światłem, urozmaicono dodatkowo przepisami na smaczne makowe wypieki. Mak mielony marki BackMit dostępny jest w dwóch gramaturach – 200g i 1kg, co umożliwi dobór ilości do przewidywanych porcji wypieków.

MONINI, Oliwa Gran Fruttato. Lekko gorzkawa oliwa o migdałowym posmaku. Swoje właściwości zawdzięcza nie w pełni dojrzałym oliwkom, z jakich jest produkowana, ale też szczególnej uwadze doboru oliw do mieszanki, nad wyborem których czuwa sam Zefferino Monini. Pachnie świeżymi owocami, skoszoną trawą i kwiatami. Stosuje się ją jako przyprawę, dla dodania smaku, a także do grillowania.

nowości kulinarne

POSTI, Herbata malinowa, 2,90 zł. Jej lekko słodki, łagodny smak uzyskano dzięki połączeniu wyśmienitej cejlońskiej herbaty z kawałkami pachnących, pełnych słońca malin. Kompozycja tworzy aromatyczny napar, idealny do popijania o każdej porze dnia. Latem z powodzeniem podać ją można w wersji mrożonej, natomiast zimą będzie świetnym pomysłem na szybką rozgrzewkę.

GELLWE, Sernik na zimno. To lekkie i delikatne ciasto świetnie komponujące się z sezonowymi owocami i galaretką truskawkową. Jego przygotowanie jest proste i bardzo szybkie. Wystarczy chłodne mleko lub w wersji wzbogaconej: mleko i serek homogenizowany o smaku waniliowym, by w ciągu zaledwie 8 minut przygotować puszysty i pyszny deser. Ozdobiony owocami i galaretką stanowi prawdziwy raj dla podniebienia. 

Zobacz także:

Apetyczna historia musztardy

Letnie grillowanie nie może się bez niej obejść. Mało kto wie, że nie jest wynalazkiem XX wieku, a dodatkiem znanym od tysiącleci!

Miętowe pyszności na deser

Na słodko, ostro, wytrawnie – lista miętowych wariacji nie ma końca. Oto naszym zdaniem jedne z ciekawszych propozycji.

Komentarze (5)

Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 29.08.2011 11:35
z tego maku robię ciasto na święta już parę ładnych lat ;p żadna nowość Papilocie
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 20.08.2011 13:10
reklama tej oliwy mnie obrzydza i irytuje
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 20.08.2011 11:03
żeby kupić dobrą oliwę trzeba pojechać do Włoch... niestety w Polsce oliwy mają mało wspólnego z tymi w państwach M. Śródziemnego...
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 20.08.2011 09:24
ten sernik na zimno jest od dawna...
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 20.08.2011 00:58
Truskawkowy zmywacz do paznokci - kapitalny pomysł:)
odpowiedz

Polecane dla Ciebie

Polecane wideo