DAN CAKE, Świeże Mufinki cynamonowo – jabłkowe, 4,99 zł. Wypiekane w oparciu o tradycyjną recepturę, nie zawierają konserwantów, sztucznych barwników, ani sztucznych aromatów. Natomiast sterylna strefa pakowania pozwala na zapewnienie im świeżości i wyśmienitego smaku przez 42 dn. Nowy, cynamonowo – jabłkowy smak mufinek to ukłon w stronę rodzimych klientów. Domowe szarlotki i jabłeczniki, to w końcu jedne z ulubionych ciast Polaków, a krajowe jabłka doskonale pasują do delikatnego, mufinkowego ciasta.
BACKMIT, Czysty Mak mielony marki BackMit, 4,99 zł/200g. gwarantuje szybkie i łatwe pieczenie, jest gotowy do użytku po dodaniu gorącego mleka, umożliwi przyrządzanie pysznych, zdrowych i różnorodnych smakowo makowych specjałów. Wolny jest od dodatków i środków konserwujących, zapewniając tym samym naturalność i indywidualność własnych receptur. Warto też zwrócić uwagę na fakt, iż świeżo zmielony mak jest natychmiast pakowany w atmosferze spożywczego gazu obojętnego, który zapewnia długi okres przydatności do spożycia. Estetyczne opakowania, chroniące zawartość przed światłem, urozmaicono dodatkowo przepisami na smaczne makowe wypieki. Mak mielony marki BackMit dostępny jest w dwóch gramaturach – 200g i 1kg, co umożliwi dobór ilości do przewidywanych porcji wypieków.
MONINI, Oliwa Gran Fruttato. Lekko gorzkawa oliwa o migdałowym posmaku. Swoje właściwości zawdzięcza nie w pełni dojrzałym oliwkom, z jakich jest produkowana, ale też szczególnej uwadze doboru oliw do mieszanki, nad wyborem których czuwa sam Zefferino Monini. Pachnie świeżymi owocami, skoszoną trawą i kwiatami. Stosuje się ją jako przyprawę, dla dodania smaku, a także do grillowania.
POSTI, Herbata malinowa, 2,90 zł. Jej lekko słodki, łagodny smak uzyskano dzięki połączeniu wyśmienitej cejlońskiej herbaty z kawałkami pachnących, pełnych słońca malin. Kompozycja tworzy aromatyczny napar, idealny do popijania o każdej porze dnia. Latem z powodzeniem podać ją można w wersji mrożonej, natomiast zimą będzie świetnym pomysłem na szybką rozgrzewkę.
GELLWE, Sernik na zimno. To lekkie i delikatne ciasto świetnie komponujące się z sezonowymi owocami i galaretką truskawkową. Jego przygotowanie jest proste i bardzo szybkie. Wystarczy chłodne mleko lub w wersji wzbogaconej: mleko i serek homogenizowany o smaku waniliowym, by w ciągu zaledwie 8 minut przygotować puszysty i pyszny deser. Ozdobiony owocami i galaretką stanowi prawdziwy raj dla podniebienia.
Zobacz także:
Letnie grillowanie nie może się bez niej obejść. Mało kto wie, że nie jest wynalazkiem XX wieku, a dodatkiem znanym od tysiącleci!
Na słodko, ostro, wytrawnie – lista miętowych wariacji nie ma końca. Oto naszym zdaniem jedne z ciekawszych propozycji.