Magda Gessler jest jedną z najsłynniejszych polskich restauratorek. „Kuchenne rewolucje”, które prowadzi już od kilkunastu sezonów, cieszą się wśród widzów niesłabnącym zainteresowaniem. Większość z nich na pewno zastanawia się przy okazji, jakie warunki zatrudnienia oferuje właścicielka sieci restauracji. Rąbka tajemnicy uchylił na ten temat były kucharz Magdy Gessler, Marcin Kowalski.
Zobacz także: Pokolenie „gniazdowników”. Ogromny procent młodych Polaków wciąż mieszka z rodzicami
Marcin Kowalski to kucharz, który w przeszłości pracował w jednej z restauracji Magdy Gessler. W rozmowie z niemieckim magazynem „Die Welt” wyjawił, na jakich warunkach był zatrudniony.
- Po kilku miesiącach dostałem umowę na pół roku z pensją 11 zł za godzinę. Czas pracy nienormowany, ale do tego napiwki. Miesięcznie miałem zarabiać 2700 zł. Potem przyszły ciężkie czasy, szefowa obcięła pensje, a jak komuś to nie pasuje „rynek jest szeroki i głęboki” – słowa kucharza cytuje serwis teleshow.wp.pl.
Spodziewaliście się takich warunków w słynnej restuarcji?
Wyświetl ten post na Instagramie.