Z pewnością wiele osób pamięta, kiedy kanapkę w McDonald’s można było kupić za 2 zł. Tamte czasy niestety już dawno odeszły. Najpierw hamburgery podrożały o złotówkę, a teraz o kolejne 50 groszy.
- Drożeje pieczywo i wołowina. A na cenę hamburgera składa się też paliwo, którego potrzebuje firma dostarczająca nam produkty. Paliwo drożeje, koszty produkcji rosną, a my jesteśmy zmuszeni podnieść ceny - tłumaczy Krzysztof Kłapa, rzecznik prasowy znanej sieci. Ekspert zapewnia również, że jak tylko sytuacja na rynku ulegnie poprawie, jedzenie w McDonald’s stanieje.
Biorąc jednak pod uwagę fakt, że od dłuższego czasu ceny produktów w naszym kraju systematycznie rosną, dawne ceny hamburgerów i cheesburgerów prawdopodobnie szybko nie powrócą.
Maja Zielińska
Zobacz także:
Ile można zarobić, pracując w telewizji?
Średnie wynagrodzenie mocno przewyższa minimum krajowe.
FREE THE GIRLS: Używane staniki dla mieszkanek Mozambiku - ŚWIETNA fundacja!
Dzięki handlowaniu amerykańską bielizną, kobiety z Czarnego Lądu nie muszą sprzedawać swoich ciał.