Bardzo wiele osób, poszukując hotelowego noclegu, wybiera wariant ze śniadaniem. To wygodne rozwiązanie, ponieważ od razu po przebudzeniu możemy się najeść i nie ma już potrzeby, by szukać odpowiedniego miejsca poza obiektem. Opcja doskonała? Niestety niekoniecznie, o czym przekonuje na TikToku była pracownica hoteli.
Przeczytaj też: Czy po przyjeździe do hotelu kładziesz walizkę od razu na łóżko? Uwaga - taki błąd może mieć poważne konsekwencje
Śniadanie kontynentalne to posiłek, który składa się z przeważnie z pieczywa, kilku dodatków, a także napoju. I choć nie brzmi to groźnie, była pracownica hoteli ostrzega, by nie wybierać opcji nocleg plus śniadanie w cenie – szczególnie w tańszych obiektach. Dlaczego?
Brandi Augustus, bo to o niej mowa, pracowała w branży hotelarskiej przez 15 lat. Kobieta zaczynała w obiektach luksusowych, ale z czasem przeniosła się też do hoteli o niższym standardzie. Jednakże, gdy na własne oczy zobaczyła, jak przygotowuje się dania… oniemiała i wszystko opowiedziała na TikToku.
Najbardziej uderzające jest to, co kobieta opowiada na temat czystości podczas przygotowywania posiłków. Okazuje się bowiem, że zarządzający obiektem kazał jej czyścić kuchnię i stoliki za pomocą jednego ręcznika papierowego, tłumacząc to ekologią. Tiktokerka dodała, że nikt z pracowników nie używał też rękawiczek, ani nie dbał specjalnie o higienę rąk.
Była pracownica hoteli ostrzegła też, by nie sięgać w tańszych hotelach po mięsa. Bardzo często bywa, że nie są one pierwszej świeżości. Problematyczne okazują się też gofry, które przygotowuje się w brudnych gofrownicach, na których nierzadko osadzają się bakterie.
Brandi zaznaczyła też, że kierownictwo nic nie robiło sobie z tego, gdy pracownik zgłaszał nieprawidłowości.
Jaki z tego morał? Zdecydowanie lepiej jest wybierać hotele, w których śniadania są serwowane za dodatkową opłatą.
@brandiaugustus Don’t eat the free breakfast! #hotelhacks #nightaudit #hotel
♬ Playmate at a scary scene - Kohrogi