Istnieje pewna grupa produktów spożywczych czy dań, które mogą być kłopotliwe w jedzeniu. Kłopotliwe w tym sensie, że łatwo można się ubrudzić. O ile spożywamy je w domowym zaciszu, nie ma problemu. Krępacja pojawia się jednak, gdy przyjdzie nam się nimi delektować w miejscach publicznych. A jednym z przykładów mogą być gofry z dodatkami.
Czy można ten przysmak zjeść w elegancki sposób? Owszem, a podpowiada go ekspertka.
Przeczytaj też: Najmniej oblegane kierunki studiów. Jakiej wiedzy młodzi ludzi nie chcą dziś zgłębiać?
Irena Kamińska-Radomska znana jest dzięki programowi „Projekt Lady”. W telewizyjnym show uczyła bowiem dziewczyny dobrych manier. Dziś cenne wskazówki z etykiety serwuje fanom na Instagramie. Ostatnio w humorystyczny sposób pokazała, jak elegancko zjeść gofra z dodatkami.
Pytacie mnie często, czy da się elegancko zjeść gofera z dżemorem. Oczywiście, że się da. Bo elegancja jest w nas. Wystarczy poprosić, żeby tego gofra przeciąć na pół, ale po przekątnej. I zjadamy dokładnie tak samo, jak tosta, właśnie takim trójkącikiem – wyjaśnia ekspertka.
Jak na te porady zareagowali obserwatorzy ekspertki? Oczywiście pozytywnie!
Podziwiam Pani poczucie humoru. Okazuje się, że bycie damą nie musi być uciążliwe; Brawo Pani Ireno, dystans to elegancja której muszę się nauczyć; Jest Pani niesamowita! O poważnych sprawach opowiada Pani w tak pozytywny i elegancki sposób. Uwielbiam! – pisali w komentarzach.
Przeczytaj też: Znany fast food jeszcze bardziej stawia na ekologię
Wyświetl ten post na Instagramie